1a divisió

Màster en optimització

1a divisió. El Getafe, instal·lat en zona europea, té el quart millor trident de la lliga sent l’equip que menys passades encadena en el campionat i el que menys vegades xuta entre els tres pals

El Getafe de José Bordalás desatén qualsevol lògica. O més aviat desxifra la seva pròpia coherència. Sota la camisa blava del sud de Madrid, cau qualsevol teoria sobre enllaçar passades, sobre concebre el protagonisme a partir de la pilota com la via més propera al gol.

Sense retrets estilístics, convençut d’un equip que li ha donat motius per entusiasmar-se, el Coliseum Alfonso Pérez, cada vegada més poblat, atén amb intriga les formes d’un grup que fa de l’eficàcia un art i que, sobretot, disposa de tres obrers del gol que minimitzen estadístiques radicals. I és que el Getafe és l’equip que menys passades enllaça en tot el campionat, un fet que es tradueix també en l’equip que menys vegades xuta entre els tres pals. Fet, però, que queda reduït a cendres gràcies a l’eficàcia de Jorge Molina (8 gols), Jaime Mata (6) i Ángel (5), capaços de guanyar-se la vida en un equip que els garanteix la sobrietat defensiva. Així com el Celta, amb el tercer millor trident de la lliga per sota del Barça i el Sevilla, és incapaç de compensar des de la seva rereguarda la incidència ofensiva de Maxi Gómez, Aspas i Méndez, els tres estilets de Bordalás tenen prou esquena per donar sentit a tot el que fa el col·lectiu en clau de sacrifici i solidaritat. “Estan fent una feina extraordinària, però m’agradaria que els acompanyéssim en l’aspecte golejador, que els migcampistes també fossin capaços de convertir”, ha lamentat recentment el tècnic valencià. Però mentre intenta materialitzar els seus desitjos, la seva davantera segueix fent camí, un trajecte que ve de lluny i de baix, ja que tots tres han hagut de picar pedra. Jaime Mata, sense anar més lluny, encara jugava el curs passat a segona divisió i fa un lustre defensava la samarreta del Lleida a segona B. Ángel, divagant entre primera i segona, ha trobat el seu millor nivell entrada la trentena. I Jorge Molina, rodamon contrastat, cultivat als camps de tercera i segona B, viu una segona joventut amb 36 anys que li està permetent fer gols de tots els colors. “Jorge és una persona que, a més dels gols, treballa, està a disposició de l’equip, i només puc elogiar-lo”, ha dit Bordalás sobre el cap visible d’una tripleta ofensiva que du a l’extrem l’optimització de recursos.

LA XIFRA

Messi/Suárez/Dembélé 41
Barça
Griezmann/Correa/Kalinic 13
Atlético
Benzema/Bale/Modric 13
Real Madrid
Silva/Ben Yedder/Sarabia 23
Sevilla
Calleri/Sobrino/Bastón 11
Alavés
Molina/Ángel/Mata 19
Getafe
Canales/Loren/Lo Celso 13
Betis
W. José/Oyarzabal/Juanmi 14
Real Sociedad
Parejo/Rodrigo/Mina 10
València
Roger/Morales/Rochina 17
Llevant
Stuani/Portu/Doumbia 17
Girona
Iglesias/Sergio/Granero 12
Espanyol
Williams/Muniain/Aduriz 14
Athletic
Carrillo/El Zhar/En-Nesyri 10
Leganés
Ünal/Plano/Toni Villa 7
Valladolid
Enrich/Charles/Kike 12
Eibar
Aspas/Maxi/Brais 23
Celta
De Tomás/Embarba/Pozo 13
Rayo Vallecano
Moreno/Bacca/Ekambi 11
Vila-real
Cucho/Gallar/Rivera 8
Osca
*Ubicats en ordre de classificació
60
vegades
ha xutat a porteria el Getafe aquest campionat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)