Internacional

Thierry Henry no se’n surt

Ligue 1. El Mònaco destitueix l’ex-Barça després que no hagi tret l’equip de la zona de descens amb només quatre victòries en 18 partits i la derrota 1-3 a la copa a mans d’un rival de segona

Setzens de la copa de França i el Mònaco que queia 1-3 contra el Metz, de Ligue 2. Thierry Henry va escoltar les primeres preguntes sobre si temia pel seu futur en l’estrena com a primer entrenador. “Ho decidiran quan ho hagin de decidir”, va respondre. Doncs ho van fer ahir mateix. La reacció tampoc ha arribat al Principat de la mà del qui: penúltim i el públic del Lluís II que encara no ha pogut celebrar cap victòria en la lliga. La pèrdua de rumb és tan enorme que el gran candidat ara a la banqueta és Leonardo Jardim, despatxat fa tres mesos.

El 27 d’octubre el Mònaco presentava un Thierry Henry somrient, que va deixar el càrrec d’ajudant de Robert Martínez a Bèlgica per mirar de salvar un equip gran que viu un malson. Darrere seu, un enorme Forever li donava la benvinguda. Un per sempre que no es complirà. Els monegascos visiten demà el Dijon, tercer per la cua amb tan sols dos punts més. “És l’hora de fer un cop d’estat”, sentenciava Henry després de caure a la copa. En tot cas no serà ell qui el faci. El bagatge des del canvi a la banqueta ha estat més que pobre. A la lliga, dues victòries (a Caen i Amiens, que lluiten pel descens), tres empats i sis derrotes, amb dues golejades a casa: el previsible 0-4 del PSG i el més dolorós 1-5 de l’Estrasburg l’últim cap de setmana. S’hi suma a la Champions un 0-4 a mans del Bruges que els deixava sense el consol de l’Europa League, eliminats als setzens de la copa per un equip de segona i a la copa de la lliga encara vius després de passar als penals contra el Rennes.

El Mònaco va ser segon la temporada passada, rere el PSG, i campió fa dos anys de la Ligue 1 en un exercici inoblidable que va incloure les semifinals de la Champions. El president va ser empresonat per corrupció a l’estiu, però hi havia prou diners per gastar 141 milions en fitxatges, si bé amb adeus com els de Lemar o Fabinho. Ningú podia preveure un daltabaix així. Acomiadar Leonardo Jardim i apostar per Henry tampoc ha funcionat. Ni la incorporació de veterans com Naldo o Cesc Fàbregas. En total, són 19 punts en 21 jornades i sobretot els pugen els colors quan miren el bagatge a casa: cap victòria, quatre empats, set derrotes i 23 gols encaixats a la lliga. Sense alegries tampoc a la Champions i l’única excepció, un 1-0 a la copa de la lliga.

Assumir la culpa

La permanència, això sí, queda a només tres punts, raó per la qual els dirigents han fet un nou canvi de rumb. L’exjugador del Barça confiava que la tensa xerrada al vestidor després de caure a la copa fes reaccionar algú. Henry assumia totes les culpes, que tampoc acostuma a ser una bona recepta per continuar al càrrec. “Ens fa la sensació de veure sempre el mateix partit. Ens falta ser decisius a l’àrea rival. Ens hem de revifar mentalment i tenim un problema real al Lluís II. No sé per què, no ho entenc. Ens vam dir les veritats al vestidor. Jo ho assumeixo tot: la falta d’agressivitat, el fet de no ser bons a casa, els errors tàctics, però no puc posar-me al capdavant. Caldrà unitat i ser agressius. No sé si els nois s’adonen de què està passant. Estem en situació crítica i som aquí per intentar salvar-nos a nosaltres mateixos.”

La directiva sí que sembla adonar-se del que està passant i treballa contra rellotge en dues direccions. D’una banda, més reforços, ja sense l’incentiu Henry. L’acord a tres bandes amb el Chelsea i el València per Batshuayi s’està demorant massa i continuen la recerca de gol. Només Falcão (8 dianes) veu porteria i el fitxatge més car, Golovin, està exercint de davanter improvisat, sense cap mena d’encert en la definició. D’altra banda, negociant amb un nou entrenador a veure si troba la tecla. L’estrena d’Henry no ha estat gens lluïda.

L’ÚLTIM DISCURS

Ho assumeixo tot: la falta d’agressivitat, el fet de no ser bons al Lluís II, els errors tàctics. Ens falta ser decisius a l’àrea contrària. I unitat
No sé si els nois s’adonen de què està passant. Estem en situació crítica i som aquí per intentar salvar-nos nosaltres
Thierry Henry
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)