Internacional

La vida continua

Superliga. El futbol argentí reprèn la marxa després de l’estiu sud-americà amb un Boca Juniors en plena reconstrucció després de la derrota al Bernabéu

La nit del Bernabéu quedarà per sempre. Una ferida incurable en l’orgull del Boca Juniors. Una redempció eterna per al River Plate. Però malgrat tot, la pilota continua rodant i els dos gegants del futbol sud-americà reprenen l’activitat en una Superliga argentina que torna a començar aquest cap de setmana tal com ho va deixar, amb el Racing de Avellaneda al capdavant de tot i somiant el divuitè títol de la seva història.

Ha estat un estiu intens a l’altra banda de l’Atlàntic. Per a tothom, però especialment per als dos transatlàntics del futbol argentí. Per al River, per l’obligació d’aparcar l’eufòria i buscar nous incentius per competir després de conquerir la Libertadores, empès a omplir els buits importants que han deixat Jonathan Maidana –ha fitxat pel Toluca– i el Pity Martínez (Atlanta), un dels herois del Bernabéu. Però sobretot per al Boca Juniors, que després d’encaixar la derrota més dolorosa de la seva història, ha optat pel camí de la reconstrucció estructural. De dalt a baix. Prescindint del fins aleshores entrenador Guillermo Barros Schelotto i començant a construir des de la figura d’un mànager, rol fins aleshores inexistent al club xeneize i que, seguint els passos de l’etern rival amb Enzo Francescoli, ha assumit Nicolás Burdisso, tres vegades campió de la Libertadores a La Bombonera abans d’emprendre una llarga carrera pel futbol italià (Inter, Roma, Genoa i Torí). Ja retirat, l’exdefensa torna a l’Argentina per intentar començar de zero. “Necessitem tornar a generar confiança i il·lusió en els nostres aficionats”, va dir el dia de la seva presentació Burdisso, que el primer que ha hagut de fer ha estat seleccionar un entrenador. Serà Gustavo Alfaro, de bona feina a l’Huracán i que ha aterrat al barri de Boca amb un primer missatge conciliador amb la gran estrella del club. “El futbolista més emblemàtic que tenim és Tévez, ens hem d’ajudar en ell, que torni a ser feliç”, ha dit el nou tècnic, que assumeix el repte de renovar un equip que ja ha perdut Lisandro Magallán, que pot veure com marxen dos dels seus internacionals (Wilmar Barrios i Nahitan Nández) i que a canvi ho ha compensat amb els fitxatges del prometedor Jorman Campuzano, de Junior Alonso (Celta), d’un porter experimentat com Marcos Díaz (Huracan) i un dels millors migcampistes del país, Iván Marcone, que torna a l’Argentina després del pas per Mèxic. Tot, en un torneig que recupera figures com Hernán Crespo, que provarà fortuna a la banqueta del Banfield, o de Maxi Rodríguez, que després d’un pas pel Peñarol es torna a enfundar la samarreta del seu estimat Newells.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)