1a divisió

El negoci Morata

Primera. L’Atlético presenta el davanter, que haurà mogut 171 milions després de passar per quatre grans equips europeus en només cinc anys i mig, sempre queixant-se de no ser titular

Roda el món i torna al Born. Álvaro Morata va viure ahir la presentació oficial com a nou jugador de l’Atlético, on es va formar. El davanter madrileny arriba cedit pel Chelsea un any i mig amb opció de compra de 55 milions, que se sumarien als 116 en quatre anys que ha provocat el seu pas per quatre grans equips europeus, d’on acaba fugint perquè no aconsegueix la titularitat que anhela.

“La vida ha fet moltes voltes, però el destí ha volgut que sigui aquí. No he d’explicar els meus sentiments. Es va parar tot quan va aparèixer l’Atlético. Vaig donar la meva paraula que, si hi havia la possibilitat de venir, ho faria. He de parlar al camp, no aquí.” No és gens habitual veure un davanter internacional amb un currículum com el de Morata: Madrid, Juventus, Madrid, Chelsea i Atlético en només cinc temporades i mitja. S’ha convertit en un gran negoci, que va arrencar després del primer any a la primera plantilla blanca. El rol de revulsiu, amb 8 gols a la lliga malgrat ser titular només tres cops, mai se li va posar bé, així que va provar Itàlia. No va variar. 22 titularitats en 43 duels en l’estrena i 26 en 47 el segon any, en què va ser l’últim botxí del Madrid en la Champions, ajudant-lo a fer el camí invers. A millor preu, és clar. Els torinesos van abonar 20 milions i l’opció de recompra era de 30. En el Madrid de la BBC, la història es va repetir, però va ser l’etapa amb l’olfacte més fi: 15 dianes en 26 partits en la lliga, malgrat començar-ne només 14. Solució? Marxar.

Pífies virals a Londres

Morata pensant que ha de jugar més, que ha de ser titular, així que se’n va i topa amb la realitat. Un déjà vu. El Chelsea li va prendre al United abonant 60 milions i enlloc ha estat tants cops titular. Antonio Conte va apostar-hi i d’entrada va respondre a la perfecció amb deu dianes en la primera volta. Però a partir del desembre, sequera total. Un únic gol i veient-se com a protagonista de nombrosos vídeos virals amb errades increïbles. La manca de confiança s’ha repetit amb l’arribada a la banqueta de Sarri, amb la diferència que la confiança no era la mateixa. Ara toca l’Atlético i, tenint en compte com funcionen les comissions de traspàs, l’agent s’està fent d’or. Però, amb tot plegat, la sospita sobre Morata és ferma i així ho expressava ahir un mite de l’Atlético com Kiko Narváez. “Només li veig una petita tara i és que davant les adversitats transmet debilitat. Crec que ja va sent hora amb 26 anys que faci un pas endavant. Davant les adversitat el que ha de fer és recórrer a tot el contrari, que és treballar i treballar. I queixar-se una mica menys.” Tan contundent com real.

Som segons i Morata ens ajudarà a continuar creixent i aconseguir els objectius. Ha tingut una carrera brillant
Enrique Cerezo
Va sent l’hora, amb 26 anys, que faci un pas endavant. Davant les adversitats, el que ha de fer és treballar i queixar-se menys
Kiko Narváez
La vida ha fet moltes voltes, però el destí ha volgut que ara sigui aquí. Avui no he d’explicar els meus sentiments
Álvaro Morata

‘El Profe’ Ortega, detingut per violència de gènere

Álvaro Morata no va ser l’únic nom propi del dia a l’Atlético. Óscar Ortega va ser detingut dilluns a la tarda per la Guàrdia Civil i després de passar la nit entre reixes va quedar lliure sense càrrecs. El preparador físic del conjunt madrileny va ser arrestat per violència de gènere i va anar a declarar de bon matí als jutjats de Majadahonda. Va sortir al carrer a les dotze del migdia. No en van transcendir gaires detalls. El Profe, de 60 anys, està en el punt de mira també a l’entitat, ja que, després de ser assenyalat com a clau en un equip de desgast físic enorme com el del Cholo Simeone, ara les lesions s’acumulen, sobretot les musculars. L’Atlético no es va pronunciar sobre la lamentable situació ni ha adoptat mesures.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)