Internacional

Inestabilitat recurrent

Serie A. La històrica golejada rebuda (7-1) contra la Fiore en la copa ha tornat a destapar la capsa dels trons en la Roma d’un Di Francesco de nou a la corda fluixa

La Roma viu instal·lada en una permanent muntanya russa. Capaç d’enllaçar bones dinàmiques de resultats amb d’altres de molt negatives, la irregularitat està marcant bona part d’una temporada d’emocions fortes a la capital italiana. Superat un inici de curs molt complicat en què Di Francesco, els futbolistes i inclús la cúpula directiva, amb Monchi al capdavant, van ser objecte de duríssimes crítiques pel pobre joc ofert, l’estabilitat semblava regnar en el si del conjunt giallorosso en les darreres setmanes.

Abraçat al 4-2-3-1 i dotant l’equip de la consistència i la competitivitat necessàries, els quatre triomfs consecutius assolits entre finals d’any i l’inici del 2019 no feien presagiar el mal moment que viu actualment la Roma. La històrica derrota (7-1) encaixada contra la Fiore i la consegüent eliminació de la copa, però, han suposat un cop anímic important per als romanistes. Una humiliació en tota regla que ha obert una nova crisi a l’entitat italiana.

Monchi, abatut

“Potser és la pitjor nit i la més dolorosa de la meva carrera com a director esportiu. És un dia en què tan sols hem de demanar disculpes a tots els aficionats, als que van venir a Florència i als que eren a casa, perquè m’imagino com deuen estar”, va expressar Monchi al canal oficial del club poc després de la desfeta soferta a l’Artemio Franchi. “Només puc demanar perdó, perdó, perdó. No és el dia per fer altres avaluacions, només vull demanar perdó”, va insistir el dirigent andalús. Tanmateix, la duríssima derrota viscuda a Florència –és la sisena vegada que la Roma encaixa set gols en partit oficial al llarg de la seva història– torna a posar en dubte el futur d’un Di Francesco que ja ha hagut de superar dos moments crítics aquest curs. “No dimitiré. Aquest pensament no ha passat mai pel meu cap. Ara és moment de reflexionar, demanem disculpes per aquest partit, no podem permetre actuacions com aquesta”, afirmava el preparador de Pescara, el qual manté per ara la confiança del club. “Pregunteu-ho a Monchi, ell decideix”, afirmava taxatiu James Pallota, president i propietari de la Roma.

El quart lloc, en joc

Amb la confirmació per part de Monchi de la continuïtat de Di Francesco, la Roma reprendrà aquest cap de setmana la lluita que manté per assolir la quarta plaça del campionat. Encara amb les males sensacions que va deixar l’empat al feu de l’Atalanta en la darrera jornada, en què l’equip va deixar escapar un 0-3 –tercer cop que desaprofita una diferència de com a mínim dos gols–, la visita del Milan a l’Olímpic de Roma s’albira clau per al futur més immediat del tècnic italià.

Els rossoneri, precisament l’equip que ocupa el quart lloc, representaran una dura prova de foc, però al mateix temps suposaran una excel·lent oportunitat per redimir els pecats comesos a Florència i donar un cop damunt de la taula per a un equip ferit en l’orgull. “L’única manera de sortir d’això és fer-ho junts”, reivindicava Monchi, apel·lant a la unitat d’una Roma de contrastos molt marcats.

LES FRASES

Potser és la pitjor nit i la més dolorosa de la meva carrera com a director esportiu
Monchi
director esportiu de la roma
No dimitiré. Aquest pensament no ha passat mai pel meu cap. Ara és moment de reflexionar
Eusebio di Francesco
entrenador de la roma
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)