1a divisió

Mourinho accepta un any de presó i una multa per frau

Temps difícils. El portuguès, que va defraudar 3,3 milions d’euros procedents dels seus drets d’imatge quan entrenava el Madrid, no complirà la condemna perquè no té antecedents penals

En un judici celebrat ahir davant el tribunal de la secció 30 de l’Audiència Provincial de Madrid, Jose Mourinho va reconèixer que va eludir el pagament a Hisenda de 3,3 milions d’euros mentre era entrenador del Real Madrid i va ratificar l’acord de conformitat amb la fiscalia de Madrid pel qual ha estat condemnat a un any de presó, que no complirà perquè no té antecedents penals, i a una multa de prop de 2,2 milions d’euros. Aquesta quantitat correspon al 60% de la quota defraudada: exactament, 966.922 euros (2011) i 1.015.879 euros (2012), més 180.000 euros que substitueixen la pena de presó. A aquesta multa cal, això sí, descomptar els 1,14 milions d’euros que el portuguès ja va pagar en concepte de sanció administrativa. De manera que, ara mateix, li queda pendent el pagament d’un milió d’euros.

Segons l’acord de conformitat, el tècnic va cometre dos delictes contra la hisenda pública en relació amb l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) en els exercicis 2011 i 2012, quan entrenava el Real Madrid. La quantitat defraudada són concretament 3.304.670 euros (1.611.537 el 2011 i 1.693.133 el 2012). Al marge de la multa penal i l’administrativa, l’exentrenador del Real Madrid ja va abonar, l’any 2015, 3.286.890 euros en concepte de quotes impagades d’IRPF i interessos.

Mourinho va crear una estructura societària per tal d’enfosquir els beneficis procedents dels seus drets d’imatge. Així, quan va presentar les seves declaracions dels exercicis 2011 i 2012, mentre era entrenador del Madrid, no va declarar els seus ingressos procedents de la cessió d’aquest concepte.

Poca expectació

La visita de Mourinho al jutjat madrileny amb prou feines va durar mitja hora. Es tractava d’una formalitat, després de l’acord de la seva defensa amb la fiscalia. El tècnic, a l’atur després de ser acomiadat pel Manchester United el 18 de desembre, va sortir del jutjat acompanyat només pel seu advocat. Res a veure amb el que va succeir el 21 de gener, quan Cristiano Ronaldo va ser jutjat també a Madrid per frau fiscal i va sortir envoltat de càmeres i d’una multitud que, en bona part, l’aclamava. I és que ni la fiscalia ni el Tribunal Superior de Justícia van informar de la celebració del judici a Mou.

Ridícula caiguda després d’un servei d’honor

Dilluns, Mourinho va ser convidat al partit de la Kontinental Hockey League (KHL) de Rússia entre l’Avangard i l’SKA per fer el servei d’honor. Després de caminar per una catifa vermella, que els organitzadors van col·locar sobre el gel per evitar que patinés, el portuguès va fer el servei d’honor entre els aplaudiments del públic. Quan es retirava, però, va voler tornar sobre els seus passos, va moure la catifa, va relliscar i va caure de forma aparatosa sobre el gel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)