Més futbol

Renovació per aclamació

Copa del Rei. A prop de fer 30 anys i recentment renovat fins al 2022, Dani Parejo ha recuperat la seva millor versió coincidint amb la revifada d’un València que avui afronta l’anada de les semifinals

Dani Parejo no ha tingut un camí fàcil ni planer al València. Aterrat a la capital del Túria el 2011 per obra i gràcia de l’aleshores director esportiu, Braulio Vázquez, el capità del conjunt valencianista ha viscut en la seva pròpia pell les dues cares d’una afició tremendament passional i exigent com és la de Mestalla. Una relació d’amor i odi entre partidaris i detractors d’un futbolista que no ha deixat mai indiferent a ningú i que avui tornarà a ser la referència del joc valencianista al camp del Betis en l’anada de les semifinals de copa (21 h, La1/Gol).

Format a les categories inferiors del Real Madrid i consolidat a primera defensant la samarreta del Getafe, després de passar per Anglaterra –Queens Park Rangers–, les altes expectatives que va generar la figura del migcampista van suposar inicialment una dura càrrega a la motxilla d’un futbolista que, any rere any, ha anat creixent al València a còpia de dedicació i d’una regularitat guanyada a pols. “És el millor talent de la Fàbrica, un jugador boníssim, un fenomen”, afirmava Di Stéfano, un enamorat del joc de Parejo, quan encara formava part del filial blanc.

Fent gala d’una polivalència notòria sobre la gespa –ha actuat de mitjapunta, d’interior i de pivot–, Parejo acumula vuit temporades vestint la samarreta del València i ha estat capaç de sobreviure a una de les etapes més convulses des del punt de vista institucional i esportiu d’una entitat que en tot aquest període ha sofert un procés de venda i per la qual han passat cinc presidents i onze entrenadors.

Tret del seu primer any amb Emery, Parejo ha acabat gaudint de la confiança de la majoria dels tècnics que l’han dirigit, que no van dubtar a donar-li més tard o més d’hora la batuta de l’equip. “Els dos entrenadors que més m’han marcat són Valverde i Marcelino”, reconeixia Parejo en repassar la seva trajectòria al club. Capità i líder en la zona de creació gràcies a una visió de joc privilegiada, Parejo va pel camí de convertir-se en un dels jugadors amb més partits en la història del club. Sense anar més lluny, el migcampista madrileny va assolir al Camp Nou els 310 partits com a valencianista, i es va situar així en el número 23 d’un rànquing que podrà seguir ampliant un cop confirmada la seva renovació fins al 2022.

Amor a uns colors

“No es pot triar guanyar títols, però sí amb quin equip vols lluitar per aconseguir-los. Vaig arribar al València sent un nen, després de guanyar l’Eurocopa sub-21 amb Espanya i amb el somni de créixer com a futbolista. Amb molt de treball i esforç em va tocar anar-me guanyant un lloc a l’equip sent fidel al meu estil, demanant la pilota, aprenent dels errors i tractant de millorar al costat de grans futbolistes i entrenadors amb els quals he tingut la sort de conviure”, explicava Parejo després d’ampliar dos anys més el seu anterior contracte amb el club de la capital del Túria. Així, en cas de complir el seu nou vincle contractual, el capità valencianista arribaria a la xifra d’onze temporades seguides vestint la samarreta d’un València en el qual ja és el jugador més veterà de l’actual plantilla.

Silenciant els crítics

Protagonista en els darrers estius al voltant del seu futur –la seva marxa s’ha donat per feta en més d’una ocasió–, el seu bon any el curs passat li va valer la seva estrena com a internacional en l’amistós que el combinat estatal va disputar contra l’Argentina.

Tot i el posat dòcil i afable que pugui transmetre a la gespa, Parejo ha demostrat que és un futbolista que mai no s’amaga i que sempre reclama la pilota. Amb una gran efectivitat en la passada i dotat d’una habilitat en les accions a pilota aturada –amb 10 gols, tan sols Waldo (15) i Kempes (13) han marcat més gols de falta que ell en la història del club–, Parejo farà 30 anys a l’abril en plena maduresa futbolística i corroborant que ha recuperat la seva millor versió al capdavant d’un València que aquest vespre intentarà al Benito Villamarín fer el primer pas per ser a la final de copa del 25 de maig.

LA FRASE

Vaig arribar sent un nen i amb el somni de créixer com a futbolista. Aquí és casa meva
Dani Parejo
capità del valència
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)