Internacional

Alarmes enceses a Portugal

Classificació per a l’Eurocopa 2020. El combinat de Fernando Santos tampoc pot vèncer Sèrbia (1-1) i suma el segon empat seguit, en una nit en què Cristiano Ronaldo cau lesionat

A Portugal se li amunteguen els problemes. Totes van mal dades per al combinat de Fernando Santos, que ahir va encadenar el seu segon empat consecutiu en dues jornades de fase de classificació. Més enllà de la situació que li queda a causa d’aquestes dues ensopegades, divendres passat contra Polònia i ahir contra Sèrbia, que el deixen provisionalment tercer de grup, la pitjor notícia de totes va arribar amb la lesió de Cristiano Ronaldo. Corria gairebé la primera mitja hora de partit quan l’internacional portuguès, després de realitzar una cursa en solitari, va llançar-se a la gespa, tocant-se la part posterior de la cama dreta i va haver de ser substituït per Pizzi. Aquest era, de fet, el segon partit que disputava Ronaldo des de l’eliminació de Portugal en el passat mundial. No semblava la nit per al combinat ibèric, i més després de veure com un prometedor inici era castigat per una polèmica pena màxima que Tadic s’encarregaria de transformar. Amb 0-1 en el marcador i Ronaldo fora de combat, una brillant acció personal de Pereira finalitzada amb una potent rematada significaria l’empat definitiu poc abans del descans. El setge portuguès es mantindria després de la represa, però una vegada més, la falta de gol llastraria una selecció que no ha començat amb bon peu aquesta fase.

Passeig de les favorites

Una situació diametralment oposada a la de Portugal és la que viuen França i Anglaterra. La campiona del món, sense oferir el seu millor joc però fent gal·la d’una gran efectivitat. Novament repetint el bloc que va tocar la glòria a Rússia amb l’únic canvi de Kurzawa pel lesionat Lucas, el combinat de Deschamps va celebrar per la porta gran el centenari de la federació francesa, guiat per un descomunal Mbappé, autor d’un gol i de dues assistències. Umtiti, Giroud i Griezmann van ser els altres golejadors. A Montenegro, Anglaterra va signar la segona maneta consecutiva després de l’assolida contra la República Txeca. Va ser una nova exhibició de força dels Three Lions, que caminen amb pas ferm rumb a l’Eurocopa 2020. Barkley, amb un doblet, Keane, Kane i Sterling van ser els autors dels gols anglesos.

Contra Malta, a millorar la imatge

Esmenar la falta de gol i assolir un triomf convincent a La Valletta. Amb aquests dos objectius afronta la selecció espanyola el duel davant Malta, corresponent a la segona jornada de la fase de classificació. Fins a 26 rematades, onze d’elles entre els tres pals, va realitzar el combinat estatal a l’estrena contra Noruega, rival amb el qual l’equip va acabar patint fins a l’últim minut. “Sí, m’arriba aquest debat. Tant de bo continuem amb aquesta falta de gol. En set partits, portem 19 gols a favor, 2,7 gols de mitjana, i l’equip més golejador, el Barça, en fa 2,6. Per estar mancats de gol no pinta gens malament”, va ironitzar el seleccionador asturià en la prèvia. Davant hi haurà un rival pletòric de moral després d’assolir el seu primer triomf en una fase classificatòria en els darrers tretze anys. “Ens enfrontarem a una de les millors seleccions del món. Tan sols ens queda defensar i defensar”, va declarar Farrugia, seleccionador maltès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)