Internacional

Els problemes de Neymar a França s’acumulen

Ligue 1. L’estrella brasilera és sancionada amb tres partits per haver colpejat un seguidor i els rumors sobre la seva sortida es disparen

Neymar tenia unes expectatives quan va deixar el Barça per anar al PSG molt diferents a les que ha viscut dues temporades després de la seva arribada. És per això que els rumors sobre la seva sortida de París en direcció a Madrid –on Florentino Pérez l’espera amb els braços oberts per capitanejar la nau blanca– ressorgeixen cada vegada que el brasiler passa per un mal tràngol. L’últim capítol ha acabat en una sanció de tres partits a França per haver colpejat un seguidor quan el seu equip pujava les escales per recollir el subcampionat de copa. Neymar va reaccionar molt malament i ho pagarà amb un càstig que arrossegarà també la pròxima temporada.

El PSG viu moments de dificultats. Només ha guanyat un partit dels últims set, un fet que va endarrerir la consecució del títol de lliga –apamat des de fa mesos– i que l’ha dut també a perdre la copa (als penals contra el Rennes). En aquest partit hi va haver el cop de Neymar a un aficionat i que ha comportat un terratrèmol en el si de l’equip. L’entrenador del seu equip, Thomas Tuchel, va recriminar l’actitud al seu jugador a la sala de premsa i el jugador ha acabat sancionat amb tres partits en un càstig rebaixat per les disculpes que va oferir poc després.

Neymar també està intentant rebaixar una altra sanció de tres partits, en aquest cas a Europa. El brasiler va criticar, a través de les xarxes socials, l’arbitratge que va rebre el seu equip en l’eliminació contra el Manchester United en la Champions en què el VAR va alertar l’àrbitre d’una mà de Kimpembe i que va acabar sent el gol definitiu de l’eliminació del seu equip en vuitens. “És una vergonya. Posen quatre paios que no saben res de futbol a seguir les repeticions. Que se’n vagin a la merda”, va expressar el jugador, sancionat per la comissió de disciplina de la UEFA. El jugador apel·larà contra aquesta decisió i es presentarà en la seva pròpia defensa davant del tribunal.

Mala maror

Tampoc al vestidor passa pel seu millor moment, ja que, també després de la final de la copa, Neymar va carregar contra els components més joves de la plantilla. “Els referents els donen consells i no escolten, el tècnic els dona consignes i ells responen. Nosaltres tenim experiència i això ho han de respectar”, va assenyalar en direcció als joves Areola i Kimpembe. A més, s’han revelat públicament altres discussions amb altres membres de la plantilla, com ara Julian Draxler, que denoten la incomoditat que viu el davanter brasiler en la seva trajectòria a la capital francesa.

La clàusula s’activa l’any 2020

Els rumors sobre el futur de Neymar ara mateix viuen el seu punt àlgid vist el seu mal moment a París i la necessitat del Real Madrid de fitxar una referència mundial. Florentino Pérez ja fa anys que va al darrere de Neymar, però sempre ha topat amb la negativa dels equips d’origen tot i que aquest fet pot tenir data de caducitat. Darrerament s’ha sabut que el contracte que va signar Neymar amb el PSG activa una clàusula de rescissió de 170 milions l’estiu del 2020. Fins ara, el jugador no en té cap i, si ha de sortir, necessita que el seu club s’avingui a negociar. El pare de Neymar, però, ha negat que el seu fill vulgui marxar de París. A finals de març, Neymar va afirmar que estan preparant una renovació amb el PSG, que, de moment, no ha arribat ni s’ha escenificat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)