Més futbol

La pissarra venç la il·lusió

‘Play-off’ d’ascens a 2a divisió A. Dos gols a pilota aturada de la Ponferradina posen fi a les aspiracions de pujar de categoria d’un Cornellà que ahir no va saber fer bo el 2-1 de l’anada

PONFERRADINa 2 cornellà 0

PONFERRADINA:Manu García, Son, Ríos Reina, Jon García, Sielva, Dani Pichín, Pablo Larrea, Kaxe (Saúl Crespo, 89’), Bravo (Yuri, 69)’ i Isi (Jorge Garcia, 85’).CORNELLÀ:Ramon, Pere, Goldar, Borja, Ricard (Gaspar, 59’), Agus Medina (Becerra, 59’), Leo Ramírez, Eloy Gila, Pep Caballé, Hector Camps i Abde (Carlos Esteve, 79’).GOLS:1-0 (15’) Isi. 2-0 (51’) Kaxe.ÀRBITRE:Fernández Buergo. T.G.: Als locals Triguero, Manu Garcia, Jon Garcia i Sielva. Al visitant Pep Caballé.PÚBLIC:7.872 espectadors a El Toralín.

El somni de pujar a la segona divisió A de la Unió Esportiva Cornellà es va acabar ahir a Ponferrada. Dues clatellades a pilota aturada van posar fi a les aspiracions d’ascendir de l’equip del Baix Llobregat, que, per segona temporada consecutiva, cau en la primera fase del play-off. Mai va perdre la cara al partit el Cornellà, que va disposar d’alguna ocasió clara, tant en la primera com en la segona meitat, però la punteria que van tenir els del Baix Llobregat en el 2-1 del partit d’anada no la van tenir ahir a El Toralín.

La Ponferradina va imprimir un ritme vertiginós des del primer minut per intentar anivellar l’eliminatòria al més aviat possible. El Cornellà va pujar a l’atracció i no es va privar d’intentar-ho en algun contraatac, però en el minut 12 els locals ja van trobar el premi que volien i el gir de guió que els calia. Com ja va passar en l’anada a Cornellà, els lleonesos van fer-se forts en la pilota aturada i van obrir la llauna amb una rematada de cap. El menut Isi va avançar-se a tothom en una centrada al primer pal, va girar el cap amb precisió i va fer l’1-0.

Amb el primer objectiu del full de ruta a la butxaca, la Ponferradina va abaixar un parell de marxes i va permetre respirar un Cornellà que va recuperar l’alè i els colors. Tret del gol, la defensa i Ramon, que va fer un molt bon partit sota els pals, van saber neutralitzar les envestides locals.

Ocasió sense premi

El Cornellà en cap moment va semblar un xai en mans de la Ponferradina tot i el cartell d’equip candidat a ser la temporada vinent a Segona A. En la mitja hora de joc, una gran jugada per banda d’Abde va precedir una rematada en el cor de l’àrea d’un Eloy Gila que no se la va creure. El jugador del Cornellà, sol, va rematar fora en la més clara dels catalans.

Això va pesar a l’equip de Xavi Calm, que ho va acabar pagant car. Només començar la segona meitat, a més, la pissarra de la Ponfe va tornar a ser demolidora. Kaxe, el millor dels locals ahir, va fer el 2-0 en la sortida d’un córner. Aleshores moltes de les possibilitats del Cornellà es van diluir perquè en cap moment va semblar que els del Baix Llobregat trobessin un forat en el mur defensiu dels castellans. En canvi, en l’altra banda del camp, Kaxe va obligar a lluir un parell de vegades Ramon. La Ponferradina va ser millor i va saber traduir el seu domini en gols de pissarra, fet que va ser la clau de volta d’una eliminatòria en què el Cornellà va plantar cara i va tenir possibilitats de forçar la pròrroga fins al final, però no n’hi va haver prou.

EL PROTAGONISTA

Rebent dos gols a pilota aturada és molt difícil. Hem fet coses bé, però altres de malament
Xavi Calm
entrenador de la ue cornellà
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)