1a divisió

Simeone haurà de construir un nou Atlético de Madrid

Primera divisió. La pròxima temporada, el Cholo treballarà amb una plantilla plena de cares noves i no podrà disposar d’alguns dels jugadors que més pes han tingut en el seu projecte

Les cares de l’Atlético de Madrid de la temporada 2019/20 seran molt diferents de les de les últimes temporades. El canvi generacional ha arribat definitivament a la plantilla colchonera i, més que mai, Diego Pablo Simeone haurà de construir un nou equip. La idea innegociable del Cholo serà la mateixa, però haurà d’injectar-la en un grup en què ja no hi seran futbolistes com ara Juanfran Torres i Diego Godín, els primers a dir adeu. De fet, és a la defensa on s’esperen més baixes: a més del central uruguaià, que ha fitxat per l’Inter, i del lateral de Crevillent, ja ha dit adeu Lucas Hernández, per anar-se’n al Bayern de Munic, i s’espera que aviat s’acomiadin Filipe Luis i Santiago Arias. El brasiler, de 33 anys, busca una sortida després d’oferir un notable rendiment durant vuit anys. El colombià, de 27, també té molts números de sortir després de la seva primera temporada.

Serà des de la línia defensiva com es començarà a edificar la nova versió de l’Atlético de Madrid. I la primera pedra ja està posada amb Felipe Monteiro, el central brasiler, de 30 anys, per qui el club madrileny ha pagat 20 milions d’euros al Porto. El segon podria ser l’espanyolista Mario Hermoso, que ja ha deixat clar que vol canviar el blanc-i-blau pel blanc-i-vermell. Un altre nom que ha sonat és el de Marcos Alonso, el lateral del Chelsea, fill d’un exfutbolista de l’Atlético.

Esperant Rodrigo

En el mig del camp és on Simeone espera tenir menys baixes. Si no hi ha una sorpresa majúscula, Koke, Saúl Ñíguez i Thomas continuaran. Menys clar és el futur del prometedor Rodrigo Hernández, a qui Pep Guardiola ha volgut seduir oferint-li el timó del Manchester City i un contracte amb xifres que maregen. L’Atlético i el Cholo esperen una resposta del jugador aquesta mateixa setmana: no és el mateix projectar la pròxima temporada amb ell o sense ell. Per si de cas, ja volta per Madrid el mexicà Héctor Herrera, per qui no cal pagar traspàs al seu últim club, el Porto, perquè va quedar lliure el 31 de maig passat.

Finalment, a la davantera és on ha tingut lloc l’adeu més dolorós per a l’afició del Metropolitano: el d’Antoine Griezmann. Tot i que no era tan estimat com Godín o Juanfran, el francès serà difícil de reemplaçar. Lemar, Vitolo i Kalinic, que tenen un peu i mig fora, estan descartats per a aquesta escomesa. Morata i Diego Costa asseguren gols, i Correa és un segona punta de plenes garanties, però el que oferia Griezmann només es troba en els futbolistes de màxim nivell.

Continuen
Oblak (porter) Adán (porter) Savic (defensa) J.M. Giménez (defensa) Thomas (migcampista) Koke (migcampista) Saúl (migcampista) Morata (davanter) Costa (davanter) Correa (davanter)
Un peu a fora
Filipe Luis (defensa) Arias (defensa) Rodrigo (migcampista) Lemar (migcampista) Vitolo (migcampista) Kalinic (davanter)
Marxen
Godín (defensa) Juanfran (defensa) L. Hernández (defensa) Griezmann (davanter)
Interessen
Hermoso (defensa) Marcos Alonso (defensa) H. Herrera (migcampista)
Fitxats
Felipe (defensa)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)