1a divisió

El cas Oikos s’embolica

Operació oikos. Aranda i Bravo van pactar el resultat del partit davant el València amb part de la plantilla del Valladolid. Hi han fins a set jugadors del club castellà involucrats

L’Operació Oikos està agafant cada vegada més volada i més després de la informació que recull El Mundo on dona detalls de les converses telefòniques de diversos acusats per apostar en l’últim partit del Valladolid davant el València a Zorrilla. “Mira, germà, que guanya primera i segona part el València, val?”. “Hi havia set jugadors comprats, res més». Són algunes de les frases pronunciades per Carlos Aranda, un dels implicats en l’operació Oikos, i interceptades per la policia en les escoltes telefòniques, segons reflecteix la transcripció de les mateixes a la qual ha tingut accés el rotatiu madrileny. En aquestes converses es veu clarament com Carlos Aranda és un dels caps de la trama i el rol del capità del Valladolid, Borja Fernández, que va actuar d’enllaç entre Raúl Bravo i Carlos Aranda, i que hauria cobrat 50.000 euros.

Les converses, unides a altres indicis, contactes entre futbolistes i cites dels implicats, porten als investigadors a la conclusió que el resultat del partit entre el Valladolid i el València (0-2), en l’última jornada de la lliga, en el qual es va decidir la quarta plaça per a jugar la Champions, hauria estat falsejat.

El titular del Jutjat d’Instrucció número 5 d’Osca té en el seu poder sis mesos d’intervencions telefòniques als principals implicats en la trama de tripijocs. La tesi de la recerca, assumida per l’instructor, és la següent: “Pel que sembla, el resultat pactat va ser la victòria del València CF en la primera part i la victòria final del mateix equip, pronòstic aquest que efectivament es va complir amb l’ajuda de jugadors del Valladolid. Per part seva, Carlos Aranda Reina i Raúl Bravo van fer apostes esportives en la línia amb el resultat prèviament pactat”. El “tripijoc” hauria estat realitzat de “forma concertada amb Borja Fernández”, capità del Valladolid, a canvi d’un pagament que, segons la documentació judicial, estaria pendent de realitzar-se o d’acreditar amb proves.

L’instructor destaca, segons el Mundo, que aquesta trobada “per la seva transcendència” per sobre d’uns altres que van ser alterats per la trama, com l’Osca-Nàstic de la temporada 2017-18, i atribueix el pla suposadament delictiu a Aranda i al també exfutbolista Raúl Bravo. Tots dos, segons la tesi del jutge, es lucraven realitzant apostes milionàries en conèixer per endavant el resultat i repartien els beneficis entre els jugadors que, com el cas descrit anteriorment, s’haurien deixat perdre.

El jutge situa com a peça clau a l’hora de “condicionar” i “predeterminar” el tripijoc del partit Valladolid-València al ja excapità de l’equip val·lisoletà, Borja Fernández. Aquest futbolista disposava, segons el parer de l’instructor, d’una “posició privilegiada per a proposar i influir sobre tots o alguns jugadors”. I en aquest moment s’emmarca el viatge de Bravo en un bar dies abans del partit per acabar de pactar el resultat del partit davant el València. En aquest fil argumental, la policia documenta una trobada de diversos jugadors del Valladolid, a la casa de Keko (jugador del club castellà), per a pactar el resultat del partit. La frase clau de tot la trama la diu Carlos Aranda. “Hi havia comprats set jugadors, res més”, va presumir l’ex davanter, en referència als jugadors del Valladolid. Una acció penal que portarà cua i sacsejarà de valent el futbol estatal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)