1a divisió

Carregats d’evidències

A poc a poc, la policia va construint el relat per tal d’inculpar tots els agents que van participar en el presumpte frau en el partit entre el València i el Valladolid. El Mundo va publicar ahir part de les converses telefòniques que ha obtingut la Guàrdia Civil i que inculpen directament els exfutbolistes Raúl Bravo i Carlos Aranda; i també bona part de la plantilla del Valladolid. “Mira, germà, que guanya primera i segona part el València, val?”, relatava Aranda a un amic seu en una de les converses.

En la investigació se sospita que el partit entre el Valladolid i el València de l’última jornada estava arreglat amb victòria del València en la primera i en la segona meitat gràcies a la col·laboració de futbolistes de la plantilla del Valladolid. I que Bravo i Aranda van apostar en aquest sentit grans quantitats. L’ajut de Borja Fernández, que es retirava en aquell partit, va ser decisiu per convèncer sis companys més d’arreglar el resultat ja que, a més, l’exmigcampista es va embutxacar 50.000 euros per la mediació, tot segons la sospita del jutge desvelada pel diari El Mundo.

La barbacoa

El jutge també té acreditada una reunió de set jugadors de la plantilla a casa de Keko. Els jugadors van celebrar una barbacoa en la qual, segons sosté la investigació, es va donar forma al frau. “Hi havia set jugadors comprats”, va dir Aranda en una conversa interceptada per la policia dies després del xoc; i va afegir irònicament: “Res més.”

La policia també té acreditades reunions entre Raúl Bravo i Borja Fernández sobretot després que Bravo sabés que la plantilla havia rebut una prima d’un tercer [se sospita que era el Getafe] per guanyar el València que es jugava la quarta posició.

El Valladolid va reaccionar a la informació d’El Mundo i va anunciar que obrirà una investigació als set jugadors sobre els quals existeix la sospita i, a més, va anunciar que es personarà com a part perjudicada pel cas. Tot plegat, per evitar conseqüències esportives.

MEDIACIÓ

La investigació sospita que Borja feia de mediador a canvi de 50.000 euros

TERCERS

Els exjugadors es van espantar quan un tercer oferia primar l’equip pel triomf

REACCIÓ

El Valladolid ha obert una investigació interna als jugadors

L’APOSTA

Borja
El jutge creu que ha rebut 50.000 euros com a mediador principal per arreglar el partit. Va jugar 83 minuts.
Keko
Va declarar que el partit “estava netíssim” davant del jutge. Va jugar 74 minuts.
Kiko Olivas
L’exdefensa del Girona va quedar assenyalat per haver comès una errada clamorosa que li va costar el gol al seu equip.
Antoñito
Va disputar 90 minuts.
La resta
Óscar Plano, Nacho i Moyano també van ser a la festa de comiat de Borja però no van jugar.
Es creu que van apostar al triomf del València en la primera i en la segona part
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)