1a divisió

Foc nou al Bernabéu

1a divisió. Havent firmat Éder Militão i Luka Jovic i esperant anunciar Eden Hazard i Ferland Mendy, el Real Madrid confirma el seu desig d’oxigenar la plantilla en totes les seves línies

“Hi haurà canvis. Tinc molt clar el que vull i parlaré amb el club.” Així, amb la paella pel mànec després d’apagar-li un incendi descontrolat a Florentino Pérez, Zinedine Zidane va fer evident a mitjans d’abril que les directrius del futur Real Madrid passaven per la seva jurisprudència i que aquesta apuntava a un estiu agitat. I completats escassos dies del mes de juny, amb tot el mercat de fitxatges al davant, el conjunt de Chamartín ja intueix la seva revolució per intentar revitalitzar un equip desgastat després de guanyar tres Champions d’una tacada i ofegat en una temporada negra, incapaç de lluitar per cap títol i finalitzant la lliga a 18 punts del Barça, una distància històrica.

Un final de cicle evidenciat per la sortida de Cristiano Ronaldo i que ara implica una revolució profunda que ja s’ha començat a gestar amb fitxatges a totes les línies. El club ja ha fet oficial les arribades d’Éder Militão per reforçar l’eix de la defensa i de Luka Jovic per insuflar gols a un equip indolent, als quals espera sumar en les pròximes hores competència per a un Marcelo desdibuixat aquesta temporada amb Ferland Mendy i sobretot d’un Eden Hazard que, amb unes característiques i una aportació molt diferent, aterrarà a Madrid per ser el fitxatge galàctic que Florentino va renunciar a incorporar amb la sortida de Ronaldo.

Una admiració de lluny

Encara que resta pendent un acord amb el Chelsea que seria de prop de 100 milions d’euros, Hazard ja va deixar clar a Bakú, després de la final de l’Europa League, que aquell era el seu darrer partit com a futbolista del Chelsea i tots els camins apunten a Madrid, on es trobaria per fi amb el seu admirat Zizou. Fill de la part francòfona de Bèlgica i forjat a França, al Lille, tant Eden com la resta de la seva família sempre han tingut un vincle estret amb el Madrid, que ja va intentar convèncer Florentino de reclutar-lo quan jugava al Lille. Finalment, va acabar al Chelsea per 35 milions d’euros. Ara, 7 anys després, haurà de pagar el triple per forçar l’arribada d’un dels millors futbolistes del darrer mundial i autor de 16 gols i 15 assistències en la Premier.

Un 9 diferent

Collat Jovic, encara s’ha de veure com gestiona Zidane la progressió del prometedor punta serbi, un 9 difícilment desplaçable a la banda, en convivència amb el que ha estat un dels seus grans protegits, Karim Benzemá, un dels pocs que han sostingut un nivell acceptable en una temporada gris. El tècnic marsellès no ha donat símptomes de descontentament amb el seu compatriota, més aviat al contrari, i si té la intenció de fer-lo cohabitar amb Jovic, el més lògic és que hagi d’afrontar un canvi de sistema cap al 4-4-2, un dibuix que ja va emprar durant la seva primera etapa a la casa blanca però que també l’obligaria a redibuixar un mig del camp molt assentat.

Pendents de la medul·lar

Inamovible en els últims èxits blancs, el mig del camp ha estat un dels punts dèbils del Madrid aquesta temporada, amb un Casemiro que ha hagut de conviure amb lesions, amb un Modric disminuït tot i haver guanyar la Pilota d’Or i un Kroos que ha estat molt lluny del seu millor nivell i que ha estat renovat contra pronòstic. A més, en un context complicat, Ceballos només va gaudir de gran protagonisme durant l’efímer pas de Lopetegui per la banqueta, Isco continua sense acabar d’esclatar i peces com Llorente i Valverde només han començat a mitges. Apuntalada la línia defensiva amb un futbolista polivalent com Militão i la potència de Mendy, i amb sang nova a la zona ofensiva, al Madrid li queda decidir com oxigena el seu mig del camp.

La cotització de Gareth Bale, a la baixa

Obligat a revitalitzar la seva plantilla amb un desemborsament notable, i també amb la ment posada en la reforma del Bernabéu, que ascendeix a més de 700 milions d’euros, Florentino Pérez també necessita obrir la porta de sortida, però la temporada d’alguns dels seus millors actius no afavoreix que arribin ofertes suculentes. Especialment per Gareth Bale, eternament en l’ull de l’huracà tot i la seva contribució innegable als èxits blancs en la Champions League, i que fins i tot ha perdut força en un mercat de la Premier League que sempre l’havia tingut en alta estima. Paral·lelament, el Madrid també necessita resoldre la tensió en una banqueta on Keylor Navas i Thibaut Courtois ja han tingut una competència tensa. El costa-riqueny, porter de les tres Champions, té tots els números d’enfilar la porta de sortida, però també amb el risc de malvendre’l present, una situació similar a la que el Barça es troba amb Jasper Cillessen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)