1a divisió

Gallego agafa les regnes

Espanyol. Signa per dues temporades. El seu gran repte passa per mantenir la fam competitiva de l’equip

El rei ha mort, visca el rei. L’Espanyol ha anat paint aquest dies la marxa de Joan Francesc Ferrer, Rubi. El final del serial va arribar a primera hora de la tarda d’ahir. Rubi feia efectiu el pagament de la seva clàusula de rescissió i enfilava el camí cap al Betis, el seu nou destí. El club blanc-i-blau només ha trigat 25 minuts a anunciar el seu relleu: David Gallego (Súria, 1972). Menys de mitja hora a passar el dol. I és que a les oficines del club tenen ganes de girar full ràpidament i començar a posar fil a l’agulla en la planificació de fitxatges. Gallego signa per les dues properes temporades. És el colofó a una dilatada trajectòria plena d’èxits com a entrenador en el futbol de base blanc-i-blau. En les seves sis temporades en el club ha aconseguit ser campió de tercera divisió –i el posterior ascens a segona divisió B–, dues lligues amb el juvenil A i un subcampionat de la copa de Campions juvenil. A més a més, ha estat peça clau en la formació de molts jugadors de la primera plantilla espanyolista. Precisament el seu gran aval és el profund coneixement del planter. Sota les seves ordres han jugat Marc Roca, Melendo, Aarón, Marc Navarro, Pipa, Álex López, Puado, Pedrosa o Lluís López. Més enllà d’aquest coneixement exhaustiu del planter, Gallego té davant seu la gran oportunitat de la seva vida.

Fa un any, al final del curs 2017/18, ja li va tocar agafar les regnes de l’equip com a entrenador interí després del comiat de Quique Sánchez Flores. Cinc partits que va aprofitar per presentar la seva candidatura. El balanç va vorejar l’excel·lent, amb 13 punts de 15 possibles. Però més enllà d’això, els jugadors van quedar contents de la forma de treballar del surienc i, en aquell final de temporada, molts pesos pesants del vestidor, com David López, Víctor Sánchez o Javi López, van reclamar la seva continuïtat a la banqueta. El desig del nucli dur s’ha fet esperar un any. Ara Gallego agafa un equip molt diferent de quan va ser interí, amb les urgències que hi havia. L’equip estava fastiguejat amb Quique i el bloqueig mental era evident. El surienc va ser aire fresc i l’equip va revifar. Ara tot és diferent. Gallego agafa un equip que ha acabat la temporada amb nota alta i classificat per a Europa. Ara el seu repte és mantenir la fam competitiva del bloc i allargar els èxits de Rubi. Hi ficarà el seu segell personal. És un gran motivador i té un discurs directe. Haurà de tenir més cura en el seu tracte amb els àrbitres quan segui a la banqueta. Una moderació obligada per evitar ensurts com l’expulsió de què va ser objecte al Wanda Metropolitano. Ha après la lliçó. Però les seves formes seguiran sent les mateixes en roda de premsa i amb el tracte amb els jugadors.

El tècnic surienc, que serà presentat avui al migdia al RCDE Stadium, ja fa dies que planifica la temporada amb Rufete i Perarnau. Sap que tindrà les mateixes eines que pensaven oferir a Rubi: una incorporació per línia. Una situació que s’anirà modulant en funció de les sortides de possibles jugadors. L’aposta per Gallego és continuista. És a dir, el seu estil de joc s’assembla al de Rubi, amb matisos, i on no arribi el pressupost, David Gallego no tindrà cap por de jugar-se-la amb la gent del planter. És aquí la clau del seu nomenament.

L’APOSTA

És continuista amb l’estil Rubi i té un exhaustiu coneixement del futbol de base

EL PROJECTE

Ja fa dies que planifica la temporada i sap quines són les eines que tindrà

Rubi signa per tres anys amb el Betis

El tècnic maresmenc, just després de desvincular-se de l’Espanyol, va veure com el Betis feia oficial el seu fitxatge com a entrenador per a les pròximes tres temporades. El maresmenc agafa el relleu de Quique Setién (que va estar en l’òrbita de l’Espanyol) a la banqueta andalusa. El seu principal objectiu serà fer tornar l’equip del Benito Villamarín a les competicions europees, després d’acabar en una discreta desena posició aquesta temporada, malgrat l’important esforç econòmic fet per créixer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)