Internacional

Espanya aprofita el regal

Mundial. ‘La roja’ estrena el seu caseller de victòries en un mundial després de remuntar el gol inicial de Sud-àfrica gràcies a dues dianes de penal, el segon en una acció molt dubtosa

ESPANYA 3 SUD-ÀFRICA 1

ESPANYA:Paños; Torrejón, Paredes, Mapi León, Corredera; Torrecilla, Vicky Losada (Aitana, 46’), Alexia (Nahikari, 73’); Amanda (Lucía García, 46’), Mariona i Jenni Hermoso.SUD-ÀFRICA:Dlamini, Ramalepe, Van Wyk, Matlou, Vilakazi; Motlhalo (Ndimeni, 52’), Biyana, Jane, Mthandi (Seoposenwe, 57’); Kgatlana i Fulutudilu (Smeda, 77’).GOLS:0-1 (25’) Kgatlana. 1-1 (70’) Hermoso, de penal. 1-2 (83’) Hermoso, de penal. 1-3 (89’) Lucía García.ÀRBITRE:María Carvajal.T.G.:Corredera, d’Espanya; i Van Wyk i Biyana, de Sud-àfrica.T.V.:per doble groga a la sud-africana Vilakazi (82’).PÚBLIC:12.034 espectadors.

Espanya ja s’ha tret l’espina. Després de marxar del mundial del Canadà amb les mans buides, la roja va aconseguir la seva primera victòria en la fase final d’una copa del mon en vèncer Sud-àfrica en un partit de menys a més i en què l’actuació arbitral va ser decisiva. I és que a menys de deu minuts del final i amb Espanya buscant el gol del triomf, la col·legiada va assenyalar un penal més que discutible que va acabar de donar l’empenta definitiva perquè les de Jorge Vilda completessin la remuntada.

Abans, en la primera meitat, la selecció espanyola va pagar car la falta de fluïdesa en el joc i va veure com les africanes s’avançaven en el marcador amb un xut llunyà de Kgatlana (25’), la més perillosa de les banyana banyana. I és que al llarg del primer temps, les de Jorge Vilda no van ser capaces de trobar solucions per desfer-se dels marcatges individuals per tot el camp que proposava el seu rival, i sense amenaçar en atac, van restar a mercè de la velocitat de les sud-africanes al contracop.

Després del descans, però, l’entrada de Lucía García i Aitana, i el canvi de posició de Corredera –va passar al lateral dret, a cama natural– van dinamitzar el joc espanyol, que va collar de valent durant el segon temps. Així, només de començar, Jenni Hermoso va topar amb el travesser i després de minuts amb les africanes tancades a camp propi, la roja va trobar el premi en un xut d’Hermoso que va tocar a les mans de Van Wyk i va permetre a la davantera madrilenya empatar des del punt de penal (70’). Just després, Torrecilla va tornar a enviar la pilota a la xarxa però en posició de fora de joc i els minuts van anar passant amb la remuntada que se li començava a ennuegar al conjunt espanyol. Va ser quan, en el 82’, després de consultar el VAR, la col·legiada va veure penal en una planxa de Vilakazi després d’un rebuig i Hermoso no va desaprofitar el regal per fer el 2-1 també des dels onze metres. Amb les sud-africanes amb deu i tocades de mort, Lucía va tancar el triomf.

Ens hem tret una motxilla de pressió de sobre generada per totes les expectatives creades. No hem mostrat la nostra millor versió