Internacional

Portugal fa els honors

Nations League. Un solitari gol de Guedes li serveix al combinat portuguès per inscriure’s per primera vegada en el palmarès de la lliga de les nacions

PORTUGAL 1 HOLANDA 0

PORTUGAL:Rui Patricio, Semedo, José Fonte, Rúben Dias, Guerreiro, Danilo (Rubén Neves, 90’), William Carvalho, Bruno Fernandes (Moutinho, 81’), Bernardo Silva, Guedes (Rafa Silva, 75’) i Cristiano Ronaldo.HOLANDA:Cillessen, Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind, De Roon (Luuk de Jong, 82’), De Jong, Wijnaldum, Bergwijn (Van de Beek, 60’), Babel (Promes, 46’) i Memphis.GOLS:1-0 (60’) Guedes.ÀRBITRE:Undiano Mallenco. T.G.: A Dumfries (88’).PÚBLIC:Unes 50.000 persones a l’estadi Do Dragão.

Portugal va ser l’encarregada ahir de fer els honors i estrenar el palmarès de la lliga de les nacions. Cristiano Ronaldo i companyia van inscriure amb lletres daurades el seu nom per primer cop en la llista de guanyadors de la nova competició. Un solitari gol de Guedes va servir als homes que dirigeix Fernando Santos per desencadenar un duel en què sempre van ser superiors. Un marcatge a l’home de William Carvalho a De Jong va anul·lar el futur jugador del Barça i amb ell el bon futbol que havia exhibit el conjunt de Koeman durant tota la competició. D’aquesta manera, els portuguesos allarguen el seu dolç moment després de la consecució de l’Eurocopa el 2016.

Sempre va dur el timó Portugal i això li va fer molt mal a Holanda, que viu millor amb la possessió de la pilota. De Jong, clar termòmetre d’això, va veure com William Carvalho se li enganxava com un xiclet a les espatlles i no el deixava ni quan baixava a rebre entre centrals. El futur jugador del Barça no rebia pilotes, Holanda generava molt poc i Portugal va anar creixent a poc a poc. I Cillessen, el més destacat dels seus, va oferir bones prestacions sota els pals de la porteria oranje. El blaugrana va intervenir en quatre ocasions per aturar els xuts des de la distància de Fernandes i les rematades d’un ultramotivat Cristiano Ronaldo. Dominava Portugal i Holanda no ho sabia rebatre. En cap moment es va notar que Pepe s’estava mirant el partit des de la grada d’O Dragão perquè l’eix ocupat per José Fonte i Ruben Dias va estar molt ben defensat.

Guedes desencalla

En la segona meitat, Koeman va voler donar-li un altre aire a la seva selecció i va fer entrar Van de Beek en el minut 60. El jugador de l’Ajax, però, va veure en primera persona i només entrar com Portugal s’avançava mitjançant Guedes. El jugador del València va combinar amb Bernardo Silva al perfil esquerre de l’atac, el del City li va tornar la pilota amb una assistència deliciosa a l’altura de la frontal i el 17 va engaltar una canonada que Cillessen no va poder aturar tot i tocar la pilota lleugerament amb els dits.

A partir d’aquí, els portuguesos van cedir la possessió i van explotar la seva rapidesa corrent al contraatac. Holanda, previsible, no va saber trobar la fórmula per superar l’entramat defensiu de Portugal i només l’entrada en punta de Luuk De Jong va donar vida als de Koeman. El resultat, però, ja no es va moure i Portugal va fer els honors en la primera lliga de les nacions de la història.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)