Internacional

Mundial

Cristiane

Un pas endavant vital

Davant l’absència de Marta, l’experimentada Cristiane va ser clau i va guiar el triomf de la selecció del Brasil amb un ‘hat-trick’

Després d’una preparació marcada per les lesions i els mals resultats, la ‘canarinha’ va donar un cop sobre la taula en el primer partit

La nit és més fosca just abans de l’alba, però al Brasil no semblava que el sol estigués a punt de sortir. Les seves darreres actuacions havien posat en quarantena l’etiqueta de favorita de la seleçao , però a l’hora de la veritat, en el debut contra Jamaica, el combinat sud-americà va treure l’orgull i, guiat per la incombustible Cristiane, va aconseguir una contundent victòria que aclareix el futur de la canarinha. “Els temps han canviat i el Brasil ja no era favorita després d’una sèrie de derrotes doloroses, però la força del grup pot fer renéixer l’equip”, diu, Emily Lima, entrenadora de la verdeamarelha entre el 2016 i 2017, conscient de les males sensacions que havia transmès el conjunt brasiler en els últims mesos.

Però quan ningú hi comptava i quan més negre semblava el panorama, les futbolistes van respondre sobre el terreny de joc, liderades per la capacitat devoradora de la llegendària Cristiane, que ja acumula 13 dianes en els cinc mundials disputats. “El passat ja ha quedat enrere i la confiança és molt gran. Som conscients de tots els errors que hem comès, però la copa del món és una altra cosa”, va dir, després del triomf, la davantera de 35 anys, que davant l’absència de Marta sembla convençuda de guiar la seva selecció. “És una davantera clàssica. Té una gran qualitat tècnica i tàctica i de cara a gol és la finalitzadora que tot equip necessita”, explica a l’Esportiu de Catalunya l’exseleccionadora Lima, amb qui l’atacant de São Paulo va compartir el que havien de ser els seus últims anys amb el combinat nacional. I és que, el 2017, Cristiane va voler posar fi a la seva etapa a la selecció cansada després d’una època turbulenta, però Vadao, el nou tècnic, va aconseguir convèncer-la i la seva experiència s’entreveu clau en les possibilitats del Brasil a França: “Sempre ha tingut una personalitat forta i molt positiva, sempre pensant en el grup. El seu rol pot ser fonamental“, conclou Lima sobre la futbolista sobre la qual tot el Brasil té dipositades totes les esperances mentre espera el retorn de Marta. I és que ningú millor que Cristiane, que va estar a punt de perdre’s el mundial per una lesió, per saber que després dels mals moments sempre n’arriben de bons: “Aquesta és un triomf personal molt gran per a mi després de tot el que he passat. Era dubte per al mundial i només els que han estat al meu costat saben tots els problemes pels quals he passat per culpa de les lesions. Ara és un moment de màxima felicitat per haver pogut ajudar les companyes”, va dir just després de la seva brillant actuació contra Jamaica.

34
anys.
Companya de generació de Marta Vieira, la gran dominadora del futbol brasiler i mundial en l’última dècada, la davantera ha format part de la selecció subcampiona del mon als Estats Units i dues vegades medalla de plata en les olimpíades.
5
mundials.
Es va estrenar el 2003 als Estats Units amb 18 anys i des d’aleshores no ha fallat en cap copa del mon.
13
gols, sumant els tres de diumenge contra Jamaica, ha anotat l’atacant de São Paulo en la copa del món. És a només dues dianes de la seva compatriota Marta, màxima golejadora històrica de la competició.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)