Internacional

Mundial

Christine Sinclair

Líder a cop de gols

Sinclair podria igualar, aquest mundial, el rècord de màxima golejadora internacional que ara té Wambach (184)

La selecció nord-americana intentarà contra Nova Zelanda (21 h, Gol) lligar la classificació per als vuitens

“Seria bonic veure una canadenca com a màxima golejadora. Jo intento gaudir del camí”, va dir Sinclair

Sense necessitat de grans reconeixements individuals –no ha estat mai en el podi de la Millor Jugadora de l’Any de la FIFA–, Christine Sinclair (Burnaby, Canadà, 12/06/1983) ha conviscut al llarg de tota la seva carrera amb l’etiqueta de ser considerada per molts una de les millors jugadores del món. Ja ho va deixar caure Even Pellerud, exseleccionador canadenc, durant una roda de premsa quan Sinclair tot just tenia 18 anys i començava a trepitjar amb força en el futbol mundial, i els elogis l’han acompanyat des d’aleshores. I és que mai li han calgut excentricitats ni alçar la veu per deixar petjada i ser líder allà on ha jugat.

Al Canadà ningú dubta de la seva absoluta ascendència des de gairebé el seu debut amb la selecció l’any 2000, quan va ser la màxima golejadora de l’Algarve Cup amb només 16 anys, i la seva carrera sempre ha anat per aquest camí. Sense una tècnica gaire depurada i amb un físic amb un aire, fins i tot, un pèl desmanegat, la seva facilitat golejadora insultant ha convertit Sinclair en una jugadora especial. Imparable, com ho demostren els números: només una altra davantera històrica com Abby Wambach (184) ha marcat més gols que la canadenca en l’àmbit internacional, un rècord que té en el punt de mira l’atacant de les canucks, tres gols per sota, en aquest mundial. “Seria bonic veure una canadenca encapçalant la llista. Personalment jo estic intentant gaudir del camí, estic orgullosa d’estar aquí i de tota la feina que he fet al llarg dels anys”, va explicar Sinclair, per a qui, això sí, el rècord no és una obsessió. “Si marco bé, i si ho fa una companya també estic contenta”, va voler deixar clar abans d’un mundial que va començar amb l’1-0 contra el Camerun amb gol de la central Buchanan. Després del triomf, el Canadà, cinquena del món i una de les tapades del torneig, tindrà una altra oportunitat aquest vespre contra Nova Zelanda (21 h, Gol) d’apropar-se als vuitens de final, en un partit en què Sinclair podria fer un pas més per convertir-se en la millor golejadora de tots els temps.

El dorsal 12
La millor jugadora de la història del Canadà no va triar el ‘soccer’ des de petita. Com molts joves del seu país, va combinar diversos esports abans de decidir-se pel futbol. D’aquesta època li ve la dèria amb el dorsal 12, un número que l’ha acompanyat al llarg de la seva carrera i que llueix com a homenatge al jugador de beisbol porto-riqueny Roberto Alomar.
181
gols
ha anotat Sinclair amb la seva selecció, només tres menys que el rècord d’Abby Wambach amb els Estats Units.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)