Internacional

Un empat ple d’angoixa

Copa Amèrica. L’Argentina no pot amb el Paraguai (1-1) i, última en el grup B, haurà de vèncer al Qatar per mantenir-se amb vida en el torneig

No hi ha cinc minuts de treva en el dia a dia de l’Argentina, que ha estat incapaç de derrotar el Paraguai a l’estadi Mineirão (1-1) i, amb tan sols un punt de sis possibles, es complica el seu futur en la copa Amèrica. De fet, el triomf de Colòmbia contra el Qatar ja garanteix al conjunt cafetero la primera plaça del grup B i l’albiceleste haurà de derrotar a la selecció de la península aràbiga per garantir-se una plaça als vuitens de final, en un creuament que suposadament serà més dur.

Amb quatre variacions respecte a l’estrena contra els colombians, amb Lo Celso acompanyant a Paredes en la zona ampla i amb absències il·lustres en l’onze com les de Di María i Agüero, l’Argentina ha plasmat de nou una actuació discontinua, amb uns bons minuts inicials, però encaixant novament en una transició ràpida, avui comandada pel paraguaià Miguel Almirón, el millor jugador sobre la gespa, que ha servit una bona pilota enrere perquè Richard Sánchez foradés la porteria d’Armani i la moral d’una albiceleste que a partir d’aquest moment ha entrat en pànic, incapaç de calibrar el ritme idoni per al partit i buscant amb excessiva urgència a un Leo Messi sempre embolicat entre mil cames.

A la força, Scaloni s’ha hagut de corregir al descans donant entrada a Agüero, plantejant un equip de caire clarament ofensiu i recuperant de nou la moral d’un equip que ha trobat des del punt de penal el bàlsam que necessitava, amb Messi descarregant un crit de pressió i retornant el partit a la casella de sortida.

Però ni tan sols el fet de revertir una situació adversa ha portat calma a una Argentina que al poc de marcar ha vist com Otamendi cometia un penal clar sobre Derlis González. Només l’encert d’Armani ha permès iterceptar el llençament del jugador del Santos i sostenir un empat que manté els argentins instal·lats en la seva crisi existencials i que els obliga a guanyar amb el Qatar, pendents de poder collar una plaça com a segon o com a un dels millors tercers i amb un possible creuament amb el Brasil a vuitens com a mal menor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)