Internacional

Mundial

Girelli (Itàlia)

El ‘Giro’ d’Itàlia

28 anys després, la selecció italiana jugarà els vuitens de final d’un mundial

La davantera de la Juventus, una de les líders de l’‘azzurra’, ja acumula tres gols en la fase de grups

“Grassa”, “culgrossa” o “lletja com la camiseta que portes” són alguns dels insults que va denunciar la davantera de la Juventus, Cristiana Girelli, el 25 de novembre passat després de jugar i marcar contra la Fiorentina. El futbol italià, que ja vivia una situació delicada en l’àmbit social per diversos incidents racistes, va donar suport a la jugadora, que lluny d’enfonsar-se va continuar treballant fins a convertir-se en una peça clau a la vecchia signora i de la selecció italiana, amb qui és la màxima golejadora de l’actual mundial després d’un hat-trick contra Jamaica. Juntament amb Barbara Bonansea, companya també a la Juventus, Girelli està tenint un rol clau en el futbol femení italià, que està en ple creixement i que cada vegada suma més adeptes. Totes dues van ser responsables de portar el seu club al títol de lliga i ara, després de ser convocades en el mundial, volen continuar fent història representant el seu país.

La selecció és una mostra més de l’evolució del futbol femení a Itàlia. Dirigides per Milena Bertolini, les italianes es van classificar després d’una brillant fase prèvia en què van quedar primeres de grup i només van rebre quatre gols en vuit partits. L’èxit va significar la participació de l’azzurra en un mundial per primera vegada en 20 anys, després de fallar en els últims quatre intents. “Les nostres jugadores van començar-se a entrenar sis cops per setmana quan tenien entre 20 i 22 anys”, assegurava l’entrenadora a The Guardian abans de començar el torneig. Bertolini hi afegia: “La clau de la nostra selecció és la humilitat.”

Tot i presentar un equip amb certa inexperiència en el futbol internacional, l’objectiu era clar: superar la fase de grups després de 28 anys. I l’equip de Bertolini, tot i quedar emparellat amb dues grans seleccions, el Brasil i Austràlia, no es va arronsar, i amb Girelli i Bonansea al capdavant va lligar la classificació en tan sols dues jornades, després d’una victòria agònica en el 94’ contra Austràlia (1-2) i passant per sobre de Jamaica guanyant 0-5, amb un trio de gols de Girelli i un doblet de la també jugadora de la vecchia signora, Galli. Així, les italianes es van assegurar el bitllet per als vuitens de final.

Tot i això, l’últim partit de la fase va ser històric en el país alpí, ja que es va convertir en el primer duel de la selecció femenina a ser retransmès en prime time al canal Rai 1, on va aconseguir més de sis milions d’espectadors. Tot i plantar cara, van marxar amb les mans buides del duel contra el Brasil de Marta (0-1), que només tenia tres punts i que s’hi jugava la classificació.

Preparades per fer història

L’enfrontament contra la Xina obre de bat a bat la porta a fer història i classificar-se per primera vegada per a uns quarts de final. De fet, l’última vegada que ho van intentar va ser el 1991, quan van perdre contra Noruega en el mundial de la Xina. Ara les italianes semblen més preparades que mai per aconseguir-ho.

1991
Absència.
La selecció italiana femenina feia 28 anys que no passava de la fase de grups.
2
gols en contra.
Tot i tenir un dels grups més complicats, les de Bertolini han mostrat una gran fortalesa defensiva.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)