Internacional

Copa Amèrica

Nostàlgia del ‘Timão’

El Brasil i el Perú fan que s’enfrontin aquest vespre a l’estadi del Corinthians Tite i Paolo Guerrero, dos ídols de l’afició del gegant paulista

El punta peruà, que va marcar el gol del triomf en el mundial de clubs del 2012 contra el Chelsea, és el màxim golejador estranger de la història del club

Com si hagués volgut tenir un gest amb el passat, la Conmebol va escollir Itaquera perquè el Brasil i el Perú tanquin el grup A de la copa Amèrica, un enfrontament que previsiblement tindrà un final feliç per a totes dues nacions, a tocar dels vuitens de final, però que sobretot permetrà degustar records a dos ídols del santuari del Corinthians, un dels clubs amb més adeptes del planeta. D’una banda, Tite, tècnic que va comandar el club paulista al seu primer títol de copa Libertadores. De l’altra, Paolo Guerrero, autor del gol que mesos després tombaria el Chelsea en la final del mundial de clubs i màxim golejador estranger de la història del Timão. Junts van compartir més de 80 partits.

“L’únic que li demano és que no em posi un marcatge individual”, va expressar amb un somriure Guerrero, que s’enfrontarà amb la selecció d’un país on ha arrelat (ha jugat en el Corinthians, el Flamengo i actualment en l’Internacional de Porto Alegre) i en un estadi que li desperta bones vibracions. I és que des que es va inaugurar l’Arena Corinthians, el 2014, l’ariet peruà és el quart futbolista que més gols ha aconseguit marcar-hi. “A l’afició del Corinthians li tinc un afecte molt especial, i tornar a aquest estadi serà preciós”, ha reflectit l’ariet, que afronta la copa Amèrica com una revàlida personal, després d’haver pagat penitència per un positiu per cocaïna que ell sempre va defensar que no era real, i de ser indultat per al mundial, però sense possibilitat d’arribar-hi rodat.

Ara immers en el Brasileirão, on ha marcat 3 dianes en 9 partits amb la samarreta de l’Inter, Guerrero torna a ser la gran referència d’una selecció del Perú que va liderar en la remuntada contra Bolívia. Avui, al barri d’Itaquera, de retorn a l’est de São Paulo, tornarà a defensar la seva bandera contra la seva pàtria d’adopció i contra un entrenador amb el qual es va guanyar l’olimp d’un dels clubs més apassionats del planeta com el Corinthians.

El Perú, l’últim botxí

Oxigenada des de l’arribada de l’argentí Ricardo Gareca a la banqueta, que va apostar per un futbol de toc sempre tan identitari del país andí, el Perú va retornar l’estiu passat a un mundial després de 36 anys d’absència i ha estat l’últim botxí brasiler en una copa Amèrica, la del centenari, fa tres estius, quan un gol de Raúl Ruidíaz va deixar fora la canarinha en la fase de grups. Ara, amb Paolo Guerrero com a referent i amb la confiança d’un bon funcionament en els últims temps, el combinat peruà intentarà guanyar per segona vegada en partit oficial, amb la gesta en la semifinal de la copa Amèrica del 1975 al Mineirão (1-3) com a record més potent.

214
partits
va dirigir Tite al capdavant del Corinthians, dels quals en va guanyar 105.
36
gols
ha marcat Paolo Guerrero amb la selecció del Perú en 91 aparicions. El punta és el màxim realitzador de la història del seu país.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)