Internacional

Anglaterra

Lucy Staniforth

Una autèntica lleona

Lucy Staniforth ha vist com havia de lluitar pel seu somni de ser futbolista fins al punt d’haver-se de pagar la vestimenta

Tot i les patacades viscudes, entre les quals la mort d’un germà i dues lesions d’encreuats, Staniforth ha fet realitat el somni d’anar a un mundial

Si fa un any algú hagués preguntat a Lucy Staniforth si tenia al cap anar al mundial, ella l’hauria pres per boig i no li hauria ni fet cas. L’anglesa ha viscut un autèntic calvari fins a la seva situació actual.

Staniforth va viure la mort del seu germà, de només 21 anys i jugador del Sheffield Wednesday, l’any 2001, però lluny d’aturar-la, això la va impulsar a fer realitat el seu somni de ser futbolista professional.

L’actual jugadora del Birmingham va veure com l’equip en què jugava a primera divisió del nord d’Anglaterra, el Sunderland, on es pagaven elles mateixes l’equip, per valor de 200 lliures, passava de l’èxit a la dissolució en qüestió d’un any: “Vam disputar la final de la FA Cup i amb els diners que ens van donar vam poder jugar una temporada més. Dotze mesos més tard, havíem de jugar al camp del Chelsea i no teníem diners per pagar els costos del partit. Va ser increïble i vaig haver de buscar un club”, declarava Staniforth al Mirror.

Això era l’any 2009, quan la futbolista només tenia setze anys i el seu rendiment començava a despertar l’interès d’altres equips. El següent pas en la seva carrera semblava incert, però la creació de la Super League l’any 2010 va aclarir el seu futur i el de moltes jugadores del futbol anglès.

A partir de l’any 2010 i fins ara, Staniforth ha passat per diversos clubs anglesos en què ha demostrat la seva vàlua, com el Liverpool, el Bristol Academy o l’actual, el Birmingham City.

Durant aquests nou anys no tot ha estat bufar i fer ampolles per a l’anglesa, que ha vist com dues lesions dels lligaments encreuats li han robat, en total, tres anys de vida futbolística. Les lesions la van apartar dels terrenys de joc, però ella s’ho agafa amb optimisme: “Una vegada em van dir que tinc 26 anys però que pels partits que he jugat en tinc 23, cosa que m’ha tret pressió.”

Deu anys més tard de quedar-se sense club i d’haver-se de buscar la vida entre lesió i lesió, Staniforth ha realitzat una gran temporada que li ha permès formar part del grup de jugadores de Phil Neville que estan disputant el mundial de França.

Les angleses, conegudes popularment com a lionesses, han firmat una primera fase excel·len, han acabat com a primeres de grup, i han confirmat així les seves aspiracions de fer història i aconseguir, com a mínim, la quarta posició que l’equip masculí va firmar l’any passat al mundial de Rússia.

El pròxim esglaó de les britàniques són els vuitens, avui a les 17.30 h contra la selecció del Camerun.

Deu anys de somni
Del 2009 al 2019, Lucy Staniforth ha passat d’haver-se de buscar equip a ser convocada per disputar el mundial de França.
16
anys
tenia Lucy Staniforth quan va debutar al Sunderland, equip amb el qual va arribar a la final de la FA Cup
200
lliures
havien de pagar les futbolistes al Sunderland per les seves vestimentes
2010
any de creació de la Super League
–tot i que no es va posar en marxa fins al cap d’un any–, que va representar un gran pas cap a la professionalització del futbol femení
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)