Més futbol

Una alegria continguda

‘Play-off’ per pujar a segona B. El Prat domina i mereix un botí més gran, però supera per la mínima el Portugalete basc en l’anada de l’última eliminatòria, disputada al Sagnier

prat 2 PORTUGALETE 1

PRAT:Andrés, Salva, Cárdenas, Héctor, Ricarte, Alex Pla, Putxi, Toni (Argilaga, 72’), Pedro Bravo (Sergi Moreno, 80’), Guiu i Raíllo (Zárate, 90’).PORTUGALETE:Jorge Mediavilla, Yaser, Cubeira, Moya, Artabe, Ukerdi (Rementeria, 44’), Txopi, Axel, Infante (Galder, 53’), Bonilla (Ito, 74’) i Arbeloa.GOLS:1-0 (25’) Héctor. 1-1 (34’) Arbeloa. 2-1 (42’) Pedro Bravo.ÀRBITRE:Rembado Rodríguez. T.G.: Als locals Pla, Salva i Cárdenas. I als visitants Txopi i Galder

Que el Prat va merèixer més ahir al Sagnier és de calaix. I que el 2-1 d’avantatge amb què el conjunt potablava disputarà el darrer partit del play-off per pujar a segona B el signava la majoria, també. El gol del Portugalete ahir fa contenir l’alegria als aficionats i a la plantilla d’un conjunt pratenc que va dominar gairebé tot el partit el potencial del Portugalete, campió del grup basc.

El Prat va prendre la mesura a l’eliminatòria en els primers compassos. Els potablava dominaven amb la pilota sense massa profunditat. Els locals, horitzontals, tocaven pacients i intentaven passades verticals per a Raíllo, que ahir tenia un bon examen davant la contundent defensa del Portugalete. El va superar amb nota. I en la primera opció ofensiva dels locals, a pilota aturada, va arribar el primer gol. Héctor, després de dos xocs dins l’àrea, va recollir una pilota tèbia per engaltar un xut precís que va acabar al fons de la xarxa visitant.

El gol no va canviar el guió del duel, que va continuar igual. El Prat va vorejar possessions d’un 80%, però qui va respondre va ser el Portugalete, que, en l’única ocasió clara que va tenir en el primer temps, va empatar. Ni es immutar el conjunt de Pedro Dólera, que va continuar dominant i va tornar a posar-se al davant poc després. Pedro Toro, abonat a fer gols molt plàstics i des de la distància durant tot el curs, va canviar de registre per ajudar el seu equip ahir. Va arribar al segon pal en un contraatac pratenc i va fer el 2-1 de cap i a pocs metres de la línia.

El mateix guió

L’inici de segon temps del Prat va ser molt bo. Els bascos semblaven afectats per la lesió greu d’Urkedi al final del primer temps. I se’n va aprofitar el conjunt potablava, que va buscar amb insistència el 3-1 mitjançant tres rematades de Pla, de Guiu i de Toni. A partir d’allà, el Portugalete va sortir una mica de la cova i va semblar que reaccionava, però el Prat, tot i uns minuts d’imprecisions, es va continuar sentint còmode en la zona ampla. I de fet, les millors ocasions van continuar sent dels locals, tot i alguna pilota llarga i vertical dels visitants. Només una rematada de Cubería al travesser en una centrada lateral va inquietar els catalans, que van perdre un xic el domini quan el partit es va ennegrir i es va traslladar al terreny físic. No hi va haver temps per a més i el Prat, amb alegria continguda després d’un duel en què va merèixer més, defensarà un 2-1.

ELS VESTIDORS

Hauríem pogut fer més gols? Sí, però crec que no podem recriminar res als jugadors. Han fet tot el que els hem demanat
No som un equip que especuli. A la tornada anirem a buscar un gol per sentenciar
Pedro Dólera
entrenador del prat
Ha vingut molta gent. És emocionant. Passi el que passi, hem d’estar molt orgullosos
Héctor
jugador del prat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)