Internacional

L’Argentina aprofita l’eficàcia per amarrar la classificació

Copa Amèrica. El combinat ‘albiceleste’ compleix assegurant-se el triomf contra Qatar, però d’altra banda continua ensenyant debilitats i cercant, amb discontinuïtat, la seva identitat

QATAR 0 argentina 2

QATAR:Al Sheeb, Pedro Correia (Ismaeil, 85’), Al Rawi, Salman, Al Hajri (Al Ahrak, 76’), Abdulla, Khoukhi, Al Haydos, Mohamed, Afif i Almoez Ali.ARGENTINA:Armani; Saravia, Foyth (Pezzella, 85’), Otamendi, Tagliafico; Paredes, Lo Celso (Acuña, 55’), Messi, De Paul; Kun Agüero i Lautaro Martínez (Dybala, 76’).GOLS:0-1 (4’) Lautaro. 0-2 (82’) Agüero.ÀRBITRE:Julio Bascunan.T.G.:A Al Moez, Boudiaf i Al Ahraq, de Qatar; i a Lo Celso i Foyth, de l’Argentina.PÚBLIC:35.000 espectadors.

L’Argentina mira endavant en la copa Amèrica però amb dubtes. La selecció de Messi es va salvar de l’eliminació vencent Qatar i aprofitant el triomf de Colòmbia, però no va convèncer contra un rival pitjor. Un gol inicial de Lautaro Martínez i una diana al final d’Agüero van encarrilar el triomf, que deixa la selecció albiceleste emparellada amb Veneçuela en els quarts de final.

Scaloni va decidir acomodar Messi per darrere dels dos puntes, però el jugador del Barcelona no va aparèixer en el joc. L’Argentina va pressionar en camp rival la sortida de pilota de Qatar, que es resistia a rifar-la, i va obtenir el premi en una errada clamorosa que va aprofitar Lautaro. Amb el gol semblava que l’albiceleste superaria el nerviosisme i es trobaria millor en el partit, però no va ser així. L’equip de Messi va tenir problemes per aturar els atacs de Qatar perquè l’absència d’un jugador recuperador permetia a l’equip rival avançar sense problemes. Només la manca de qualitat de la selecció del Pròxim Orient va evitar la diana en el primer temps, malgrat que aquest període es va tancar amb un lliure directe que va picar al pal.

L’Argentina va millorar en la segona meitat, en què tot va sumar, fins i tot l’accentuada ingenuïtat de Qatar, que s’anava desinflant a mesura que passaven els minuts. Les possessions de l’equip de l’exblaugrana Félix Sánchez no arribaven mai a espantar Armani i es van esvair en la part final de l’enfrontament. D’altra banda, Al Sheeb sí que va haver d’intervenir en una ocasió d’Agüero i també va veure com Messi fallava clamorosament una passada de la mort. Al final, Agüero, erràtic durant el joc, va sentenciar en un gran canvi de ritme culminat amb un xut creuat.

LES XIFRES

5
aturades
va fer el porter de Qatar, Al Sheeb; una només en va fer l’argentí Armani.
63
passades més
va fer l’Argentina que el seu rival (500 a 437), segons dades de Sofascore.
1
xut al pal
va fer Qatar, vora el primer temps en un lliure directe de Bassam.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)