Internacional

França, a quarts suant de valent

Mundial. Les amfitriones segueixen vives després d’un vibrant enfrontament contra la selecció brasilera que es va decidir en el temps afegit gràcies a un gol de la capitana Amandine Henry

FRANÇA 2 BRASIL 1

FRANÇA:Bouhaddi; Torrent (Perisset, 109’), Mbock, Renard, Majri; Diani, Henry, Bussaglia, Asseyi (Thiney, 81’); Gauvin (Cascarino, 90+3’) i Le Sommer.BRASIL:Barbara; Santos (Poliana, 79’), Kathellen, Mónica, Tamires; Formiga (Andressinha, 75’), Thaisa, Marta; Ludmila (Beatriz, 71’), Cristiane (Geyse, 96’) i Debinha.GOLS:1-0 (52’) Gavin. 1-1 (63’) Thaisa. 2-1 (106’) Henry.ÀRBITRE:Marie Soleil Beaudoin (Canadà). Targetes grogues a Renard, Tamires, Formiga, Kathellen i Beatriz.

Partidàs a l’estadi Océane de Le Havre entre França i el Brasil, que es va resoldre en el temps afegit a favor de la selecció amfitriona del mundial. Després que els 90 minuts acabessin amb empat a un gol, l’eliminatòria va haver de decidir-se en una pròrroga en què l’equip dirigit per Corinne Diacre va demostrar una millor preparació física que, finalment, es va traduir en el marcador.

Valerie Gauvin va avançar les franceses en el minut 52, després de rebre una assistència de Kadidiatou Diani, i la defensa brasilera Thaisa, amb una rematada a la mitja volta que el VAR va donar com a bona, va posar, deu minuts després, l’empat a un, amb el qual es va arribar al final del temps reglamentari.

En la primera part de la pròrroga, per bé que les locals van dur la iniciativa, qui va disposar de la millor oportunitat va ser la selecció brasilera: una brillant jugada individual de Debinha per la banda esquerra va morir, damunt la mateixa ratlla de gol, en les botes de Mbock Bathy.

En l’inici de la segona part del temps afegit, però, la capitana francesa, Amandine Henry, va culminar una acció a pilota aturada per posar el 2-1 en el marcador que va donar la victòria a la seva selecció. França va suar de valent, però ja és a quarts de final del seu mundial.