Internacional

Copa Amèrica

La irrupció de Cebolinha

L’actuació d’Everton contra el Perú ha disparat l’expectativa al voltant del futbolista del Gremio com a gran alternativa a la demarcació de Neymar

“Ja fa temps que és el millor jugador del futbol brasiler i si arriba una oferta europea veurem què passa”, ha dit Renato Gaúcho

Han quedat molt enrere els dies en què a Everton Sousa Soares (Maracanaú, Brasil, 1996) no li agradava gens ni mica que li diguessin Cebolinha, sobrenom que li va imposar el lateral Pará durant el seu primer entrenament al Gremio de Porto Alegre l’any 2014, evocant un famós personatge de còmic brasiler amb els cabells de punta. Quan el públic de l’Arena Corinthians va arrencar a cridar de forma unànime el seu pseudònim, de fet Everton va quedar enlluernat. Reconeix que va perdre la concentració i la noció del que estava passant sobre el terreny de joc. Però ja aleshores havia fet posar dempeus tot un país amb la seva verticalitat, amb un futbol desinhibit i amb un xut sec al pal curt per perforar la porteria del Perú, marcant el seu segon gol en la copa Amèrica, el primer jugant com a titular.

Una sensació única per a algú que mai s’hauria imaginat vestint el groc de la canarinha. “El meu somni sempre va ser jugar amb el primer equip del Fortaleza”, ha arribat a reconèixer l’extrem, criat als carrers més humils de la ciutat del nord-est del Brasil, allà on el seu pare escoltava les tardes de futbol amb la ràdio. “M’encantava escoltar els gols, és increïble quan ara sento els meus”, ha apuntat l’atacant, que, com Arthur, ha trobat en el Gremio de Porto Alegre i en la figura de Renato Gaúcho, un dels millors entrenadors del país, la millor plataforma per donar-se a conèixer al món.

I la copa Amèrica està sent el seu altaveu definitiu. Absent Neymar i després d’un partit força pla contra Veneçuela, on ni David Neres ni Richarlison van aconseguir desbordar, Tite va pensar que era el moment de posar en joc Cebolinha, i aquest va correspondre amb una dosi de vertigen que el país necessitava. “Va jugar amb una personalitat impressionant”, va reconèixer el seleccionador de la canarinha. “És el millor moment de la meva vida”, va replicar Everton, que després de la copa América qui sap si tornarà a enfundar-se la samarreta del Gremio. “El que és clar és que es tracta del millor jugador del campionat brasiler, si arriba una oferta d’Europa haurà de decidir el nostre president”, va avançar Renato Gaúcho ja abans del torneig. El que sí sembla evident, en cas de canviar de continent, és que Cebolinha trepitjarà una darrera vegada l’Arena do Gremio, on el Brasil jugarà divendres a la matinada el seu encreuament de quarts. “Em conec de memòria cada pam de terreny d’aquell estadi”, avisa la gran sensació del gegant sud-americà.

2
gols
ha marcat Everton en la copa Amèrica (contra Bolívia i el Perú) i tots dos des de fora de l’àrea.
2022
L’extrem
té un contracte de llarga durada signat amb el Gremio.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)