Internacional

Copa Amèrica

Corren lliures

Dani Alves i Filipe Luís brillen amb la ‘canarinha’, amb 36 i 33 anys, respectivament, mentre busquen un equip per a la temporada que ve

El partit entre el Brasil i el Paraguai obrirà els quarts de final de la copa Amèrica aquesta propera matinada (02.30, DAZN). L’estadi Arena de Porto Alegre tractarà de portar el combinat dirigit per Tite fins a una semifinal on pot tenir a l’Argentina com a rival. Claus en el partit, com ho han estat fins ara en tota la competició seran els dos laterals de la canarinha, Dani Alves i Filipe Luís. Tots dos estan corrent i volant lliures per les seves bandes, buscant un nou títol per al seu país i també un nou contracte. Perquè tots dos quedaran lliures aquest diumenge. Alves, el més veterà, amb 36 anys, ja ha comunicat al París Saint Germain que no continuarà. Filipe Luís, també veterà, amb 33 anys, no ha arribat a un acord amb l’Atlético de Madrid per continuar a les ordres de Diego Pablo Simeone, tot i que la seva continuïtat al Wanda Metropolitano no està del tot descartada. Tots dos, a més, se’ls ha relacionat amb el Barça. Alves va ser ofert pel seu representant, però el seu retorn, complicat, dependria d’una venda de Semedo que el club blaugrana no vol i, si s’arribés a produir, que fallessin altres opcions. Filipe Luís està en una llista confeccionada per la direcció esportiva, que busca un lateral esquerre que pugui donar descans a Jordi Alba. El brasiler, pel fet de quedar lliure, sempre és interessant.

De moment, cap dels dos espera solucionar el seu futur fins després de la copa Amèrica, competició que estan utilitzant per guanyar-se un nou contracte.

Dani Alves, que es va perdre el mundial de Rússia per lesió, està brillant com si tingués vint anys. Va marcar un gol històric contra el Perú després de córrer per la banda i fer un parell de combinacions. Es va convertir en el jugador més veterà a fer un gol en una copa Amèrica amb la canarinha, amb 36 anys i 47 dies, superant Zizinho. I contra el Paraguai jugarà el seu partit número 114 amb la selecció del Brasil, igualant Djalma Santos, en la quarta plaça de futbolistes brasilers amb més internacionalitats. Ho farà com a capità, després que Tite li donés a ell el braçal en detriment de Neymar. “Tot i la seva edat, no hi ha cap altre com ell. És el millor lateral dret del món. Quan un jugador més jove veu al seu costat Dani, se sent més fort. Dona personalitat a l’equip i fa que tothom estigui concentrat. En els entrenaments, defensa com si estigués en un partit. Això és jugar al més alt nivell, els entrenaments s’han de viure com els partits. I es cuida molt. Pot semblar que no per com és, però es cuida molt”, això és Dani Alves en paraules del seleccionador brasiler.

Pel que fa a Filipe Luís, que a l’agost farà 34 anys, ha oblidat en aquesta copa Amèrica tots els problemes musculars que l’han martiritzat aquest curs en l’Atlético i està responent a la confiança de Tite, que el va preferir per davant de Marcelo, l’etern lateral esquerre de la canarinha. El vol el Barça i el Lió, com a substitut de Mendy, però ell diu que encara s’asseurà amb l’Atlético. “Sempre pots confiar en Filipe Luís. Mai falla. És regular. Defensa bé i ataca”, diu Tite d’ell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)