Internacional

Mundial

Dona estrangera

Sis dels set equips que queden vius a la competició, tots menys els EUA, són europeus

Part de la plantilla americana ha jugat a França, la selecció amfitriona i rival avui (21 h, Gol) en l’eliminatòria més atractiva

Quinze de les vint-i-tres convocades pels EUA han jugat a Europa al llarg de les seves carreres

Tot i haver patit en l’encreuament dels quarts, els Estats Units conserven la condició de favorits en el torneig. El problema per a l’equip de Jill Ellis és que el seu camí fins a la final és tortuós perquè la patinada de França en la fase de grups ha portat l’equip nord-americà a enfrontar-se a l’amfitrió, un os dur de rossegar, en els quarts de final (avui, 21 h, Gol).

Els Estats Units han quedat com l’únic reducte fora d’Europa viu en el torneig. La fase dels quarts va començar amb set europeus entre els vuit candidats al títol, un registre històric perquè des dels tornejos del 1991 i del 1995 no es produïa una situació similar. De fet, en aquells cursos el 100% dels equips eren europeus malgrat que la competició tenia un format amb menys equips. Tot i que els Estats Units és el país amb més tradició futbolística dels que queden, Europa també ha estat un bon dispensador de futbolistes. Tant és així que 15 de les 23 seleccionades als Estats Units han jugat en algun moment en equips del Vell Continent. La facilitat que dona el calendari (als EUA la lliga es juga en els mesos de primavera i estiu, mentre que a Europa a la tardor, l’hivern i la primavera) ha ajudat que algunes d’aquestes futbolistes poguessin combinar les competicions.

Bagatge

Les principals jugadores estel·lars de la selecció nord-americana, a més, han jugat a França. Rapinoe i Alex Morgan, juntament amb quatre companyes més, han tastat la mel del futbol del país que avui tindran al davant com a rival.

El xoc arriba en un moment estrany per a totes dues seleccions. D’una banda, la seleccionadora francesa, Corinne Diacre, va expressar alguns dubtes sobre el rendiment del seu equip: “Individualment, no estem al 100%. N’hi ha que estan al 60, d’altres al 80 i d’altres al 90. En conjunt no estem jugant al màxim perquè algunes de les meves jugadores no estan al seu màxim potencial”, va dir. De l’altra, l’exportera de la selecció nord-americana i una institució en el futbol mundial, Hope Solo, va carregar contra l’entrenadora, Jill Ellis. “Tant de bo ho fos, però no és una líder”, va dir a la BBC, segons Reuters. “S’ensorra sota pressió però tant hi fa perquè la qualitat de les jugadores del nostre equip és superlativa”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)