Internacional

Un ‘clàssic’ del futbol europeu

Europeu sub-21. Espanya i Alemanya es tornaran a veure les cares, dos anys després, en la final. Els germànics van patir contra Romania i els espanyols van ser brillants amb França

Alemanya 4 Romania 2

ALEMANYA:Nuebel, Klostermann, Tah, Baumgartl, Mittelstaedt, Neuhaus (Nmecha, 79’), Eggestein (Maier, 88’), Dahoud (Koch, 90’), Oztunali, Amiri, Waldschmidt.ROMANIA:Radu, Manea, Nedelcearu, Pascanu, Stefan, Baluta, Cicaldau (Ciobanu, 69’), Man, Hagi, Ivan (Coman, 50’), Puscas (Petre, 87’).GOLS:1-0 (21) Amiri, 1-1 (26’) Puscas de penal; 1-2 (44’) Puscas; 2-2 (51’) Waldschmidt; 3-2 (90’) Waldschmidt; 4-2 (94’) Amiri.ÀRBITRE:Orel Grinfeld (Israel) va mostrar targeta groga a Baumgartl, Ivan, Tah, Hagi, Pascanu, Baluta i va expulsar per doble targeta groga Pascanu (88’).

Espanya 4 frança 1

ESPANYA:Sivera, Martín, Unai, Vallejo, Júnior; Dani Olmo, Fabián Ruiz (MIkel Merino, 85’), Marc Roca, Fornals; Dani Ceballos (Carlos Soler, 74’); Oyarzabal (Borja Mayoral, 63’).FRANÇA:Bernardoni; Dagba (Kelvin Adou, 22’), Konaté, Upamecano, Ballo-Touré; Aouar, Tousart (Moussa Dembelé, 58’), Guendouzi, Reine-Adelaide; Ikoné, Mateta (Marcus Thuram, 71’).GOLS:0-1 (16’) Mateta; 1-1 (28’) Marc Roca; 2-1 (45’) Oyarzabal; 3-1 (47’) Dani Olmo; 4-1 (66’) Borja Mayoral.ÀRBITRE:Georgi Kabakov (Bulgària) va mostrar targeta groga a Junior Firpo; Mateta, Fabián, Thuram, Martín, Núñez.

Espanya i Alemanya es tornaran a veure les cares dos anys després en la final de l’europeu sub-21 en què els germànics van guanyar per la mínima. Totes dues seleccions s’han mostrat com les grans dominadores del torneig, però els alemanys han patit de valent per desfer-se dela gran revelació: Romania, que va marxar al descans amb el marcador favorable, i només va perdre pistonada en l’últim minut, quan Waldschmidt, l’artiller del torneig, es va erigir en el salvador. En el temps afegit, Amiri va tancar un marcador enganyós amb una falta d’Amiri.

Per la seva part, la rojita, després del recital contra Polònia, que li va servir per entrar en les semifinal, ahir contra França el duel no va ser tan vistós però tampoc ho era el rival. Una França, amb un físic imponent i una velocitat per banda, que va veure com la tècnica i la precisió dels espanyols era suficient per anar desfent l’entramat tàctic francès amb remuntada inclosa. Els francesos es van avançar amb un gol de penal, però el conjunt estatal va capgirar la situació abans del descans amb gols del mig de l’Espanyol Marc Roca, de nou ahir titular, i Oyarzabal, de penal. El partit va agafar encara més color vermell en la segona part, en què Espanya va tancar la golejada amb gols de Dani Olmo i Mayoral.