Més futbol

‘Tots som un equip’ com a element revitalitzador

Federació catalana. Aquest projecte innovador impulsat per l’FCF destinarà més d’un milió d’euros per temporada a l’impuls de les categories amateurs del futbol i futbol sala català

Potenciar i promocionar el futbol i futbol sala amateur a través de diferents ajudes econòmiques. Aquesta és la finalitat de ‘Tots som un equip’, la nova campanya de la Federació Catalana de Futbol que entrarà en vigor a partir de la temporada 2019-2020, amb una inversió d’1.231.786,63 euros en el primer curs i continuïtat en el temps. Es tracta d’una iniciativa pionera que anirà adreçada a un total de 936 clubs de les categories de Primera, Segona, Tercera i Quarta Catalana en futbol, i de les categories de la Divisió d’Honor Catalana, i la Primera, Segona i Tercera Catalana de la Lliga Catalana de Futbol Sala.

Aquest projecte, que neix com a continuació de la resta de campanyes engegades per l’FCF, en especial ‘Joc Net’ i ‘Respecte’, tindrà com a eixos principals afavorir el pas de juvenil a amateur i la reducció del nombre d’amonestacions per partit.

Per aconseguir-ho s’establiran diverses bonificacions econòmiques a la quota d’inscripció, la Mutualitat, el rebut arbitral, el quilometratge o ajudes en material esportiu, i es crearà un premi remunerat per als dos equips amb menys targetes de cada grup.

‘Tots som un equip’ també incidirà en la creació de conjunts de base, el foment de la pràctica esportiva saludable i el compliment normatiu per part dels clubs, amb la corresponent visibilitat del futbol i el futbol sala amateur en els mitjans de comunicació, i de la mateixa campanya amb la pancarta de salutació inicial en els encontres que es disputin en tots els camps, pistes i pavellons poliesportius de Catalunya.

Una imatge que parla per ella mateixa

Per il·lustrar aquesta ambiciosa iniciativa, l’Federació Catalana de Futbol ha escollit un logotip amb l’encaixada de mans entre dos jugadors rivals, emfasitzant que, tot i el vessant competitiu propi dels partits de competició, ambdós pertanyen a la família del futbol català. Durant la presentació de la campanya, a l’INEFC de Barcelona el mes d’abril passat, també es va donar a conèixer la nova imatge de les pilotes oficials per a l’exercici 2019/2020, que comptaran amb el patrocini de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física.

Joan Soteras, davant del primer examen

El president de la Federació Catalana, Joan Soteras, viurà (avui, 18 h, en primera convocatòria; 18.30 h, en segona) a Tàrrega la primera assemblea general ordinària després de prendre possessió del càrrec l’any passat. Es preveu un acte plàcid en què Soteras presentarà els informes sobre la passada temporada i també les actuacions de la propera, amb especial atenció als plans de competició del futbol-11, el futbol-7 i el futbol platja. El punt més interessant del dia, però, seran els comptes de l’exercici del 2018 i els pressupostos de la propera. La Federació Catalana porta diverses temporades presentant superàvit (l’any passat va ser de 250.000 euros) i sempre ha rebut un suport unànime dels clubs que hi han format part. En la darrera assemblea, però, només van ser-hi 225 clubs, és a dir, un 18% del total.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)