Internacional

Copa Amèrica

El nou equilibri de Xile

Erick Pulgar s’ha assentat al mig del camp de ‘la Roja’ per intentar allargar la vida de la doble campiona d’Amèrica

“És el millor mig centre de tot el futbol italià”, ha dit Arturo Vidal sobre el migcampista del Bolonya, contrapès a la seva anarquia en la selecció

En el balanç de les coses, era evident que Xile necessitava una peça capaç de compensar el caos d’Arturo Vidal i alhora algú amb frescor de cames per insuflar nova vida a la generació més gloriosa que mai hagi tingut el país andí. En l’intent de revalidar per segona vegada consecutiva la copa Amèrica, un títol que no havia aconseguit en la història fins al 2015, la Roja necessitava més fusta a la seva maquinària, algun engranatge nou per seguir greixant la maquinària d’un equip articulat des d’una columna vertebral tan competitiva com ja instal·lada en la trentena, formada per Gary Medel, Arturo Vidal i Alexis Sánchez, companys de mil batalles. I en la recerca de sang nova, ha emergit la silueta d’Erick Pulgar, un futbolista que per façana no desafina amb el seu entorn, amb un cos tatuat fins a les orelles i un posat un pèl fatxenda. Però sota l’aparença, compareix un migcampista diferent. “Els tatuatges no et fan delinqüent, de la mateixa manera que les corbates no et fan decent”, escrivia a les xarxes socials el futbolista nascut a Antofagasta, al nord de l’allargada geografia xilena, en una premissa que casa amb la seva manera d’interpretar el futbol. Mentre Arturo Vidal viu de l’eufòria de cada moment, de la passió desfermada per cada pilota, o mentre Medel mossega els turmells de qualsevol davanter que se li posi per davant, Pulgar té el punt zen per equilibrar les forces, vivint sempre de la col·locació, d’esforços molt controlats i d’una gestió de la pilota sempre equànime, en un rol que, en el passat, corresponia al Chelo Díaz. En un relleu generacional que s’entreveu difícil, Xile ha trobat un futbolista ideal per a la transició, segur en la passada (per sobre d’un 80% d’encert en aquesta copa Amèrica) i que compensa els defectes que es puguin derivar de la rauxa de la resta de l’equip. De fet, mentre alguns dels seus companys caminen per la vida amb apel·latius com ara King o Pitbull, la Gazzetta dello Sport ha batejat l’actual migcampista del Bolonya com “Il Freddo”, ‘el fred’, per la seva serenitat a l’hora d’executar penals en una temporada en què ha exhibit un repertori de futbolista majúscul a la capital de l’Emilia-Romanya, abastant molt terreny al mig del camp i, a sobre, sumant 6 gols en 28 aparicions en la Serie A, infal·lible des del punt de penal i perillós en el colpeig de falta. “Pulgar és el millor mig centre del futbol italià”, l’ha definit aquests dies Arturo Vidal. Entrenar amb Sinisa Mihajlovic l’ha ajudat a millorar en el colpeig a pilota aturada. “Ja xuta millor que jo”, ha sorprès el tècnic nascut a Vukovar, quirúrgic en la disciplina, i el Renato Dall’Ara de Bolonya sembla que se li comença a quedar petit després d’una copa Amèrica en què ha reciclat les expectatives de Xile i l’ha dut com a mínim fins a les portes de la final. “Amb tots els respectes pel Bolonya, Pulgar està a punt per fer el salt a un equip gran”, ha exclamat durant el torneig el seleccionador Reinaldo Rueda, aferrat a un nou equilibri per sostenir la Xile de sempre.

El Sevilla, atent
Pulgar ha elevat moltíssim la seva cotització en una gran temporada en la Serie A i Monchi, que va estar a Roma el curs passat, el tindria en el punt de mira per reforçar el seu nou Sevilla.
20
vegades
ha jugat el migcampista del Bolonya amb la selecció de Xile, però no havia estat titular en cap partit oficial fins aquesta copa Amèrica, en què Reinaldo Rueda li ha entregat les claus de l’equip.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)