Internacional

Dani Olmo, protagonista en el títol d’Espanya

Europeu sub-21. L’extrem terrassenc marca el gol de la tranquil·litat per a la ‘roja’, que aixeca el trofeu en vèncer en la final contra Alemanya

ESPANYA 2 ALEMANYA 1

ESPANYA:Sivera; Aguirregabiria, Vallejo, Núñez, Firpo; Roca, Fabián (Merino, 78’), Olmo, Ceballos, Fornals (Mayoral, 72’); i Oyarzabal (Soler, 55’).ALEMANYA:Nubel; Klostermann, Tah, Baumgartl, Henrichs; Eggestein (Nmecha, 78’), Oztunali (Richter, 73’), Dahoud, Serdar (Neuhaus, 61’); Amiri i Waldschmidt.GOLS:1-0 (7’) Fabián. 2-0 (69’) Olmo. 2-1 (88’) Amiri.ÀRBITRE:Jovanovic (serbi).T.G.:A Vallejo, Núñez i Sivera, per Espanya.PÚBLIC:23.232 espectadors a l’estadi Friuli d’Udine.

Espanya es va proclamar campiona continental sub-21 després de vèncer en la final contra Alemanya. El conjunt de De La Fuente, amb quatre catalans a les seves files (Olmo, Roca, Lirola i Aarón Martín) va trobar en la qualitat de Fabián des del mig del camp i en el desequilibri de Dani Olmo els millors aliats per tornar a manar a Europa. El terrassenc va culminar un excel·lent campionat, just l’estiu en què busca un gran contracte en una potència europea, amb el gol que va sentenciar el títol per al combinat espanyol.

La roja va començar amb molta empenta, aglutinant la possessió de la pilota i tancant el seu rival al mig del camp. El premi va arribar aviat, en la primera rematada, gràcies a un xut de Fabián. El migcampista del Nàpols s’ha coronat en un campionat fantàstic. Posteriorment, Espanya va anar perdent el fil del partit i va notar el desgast que Alemanya li provocava en fer-la córrer darrera de la pilota. Amb el gol en contra, el combinat teutó va fer un pas endavant i va jugar amb els nervis del rival, que va estar a punt de quedar amb un home menys per una acció de Vallejo que finalment va quedar en una groga.

Sentència i patiment

El pas pels vestidors no va revitalitzar Espanya, que continuava a l’expectativa. Es defensava bé i amb prou feines deixava que el rival s’acostés. El premi a la resistència va arribar a vint minuts del final en un altre servei de Fabián que el porter no va aconseguir blocar. El refús va quedar als peus d’Olmo, que va superar el sentinella amb una vaselina.

Espanya hauria pogut sentenciar amb una rematada de Soler que va picar a la fusta i va acabar patint pel gol d’Amiri (88’), tot i que va acabar aixecant el trofeu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)