Més futbol

Pair decepcions: capítol...

Copa Amèrica. Messi carrega contra l’arbitratge després de perdre les semifinals contra la ‘canarinha’ però diu que es veu amb forces de continuar buscant un títol gran amb l’Argentina

Messi va acabar molt contrariat ahir el duel contra el Brasil. Per haver perdut les semifinals, per la impotència d’haver de fer les mil i una perquè el seu equip rutlli i pel discutit arbitratge contra el Brasil. Una vegada més, l’Argentina es queda al voral i ja són 26 anys sense un gran títol. I Messi, el millor de tots els temps, ha de tornar a pair una decepció. Com en la final del mundial del 2016 contra Alemanya o en les dues darreres edicions de la copa Amèrica, en què l’albiceleste va caure amb Xile també en la final. Les darreres reaccions de l’astre argentí després de les patacades en grans tornejos, però, han portat cua. Messi va decidir fer un punt i seguit en el camí amb la selecció després de caure en la segona final del torneig continental contra el combinat xilè. “Són tres finals seguides perdudes i això, per a mi, és massa dur”, va explicar a la sala de premsa després de la final de la copa Amèrica del centenari de la competició. “És increïble. Ens ha tornat a passar. Necessito parar. La selecció s’ha acabat per a mi”, hi va afegir.

Messi va tornar per intentar assaltar el seu primer gran torneig. Ahir, novament, va tenir una decepció. Però la seva reacció a la zona mixta va ser molt diferent. El jugador de Rosario, que durant tota la copa Amèrica d’enguany ha donat la cara en les rodes de premsa, no va fer una excepció. I va estar molt lluny d’aquella imatge decaiguda i resignada que havia mostrat altres vegades. Potser perquè l’Argentina es va veure capaç d’eliminar el Brasil en qualsevol moment, potser perquè van entendre que les decisions arbitrals van pesar massa en el resultat. Messi va carregar contra l’àrbitre, contra el Brasil i contra la Conmebol, la Confederació Sud-americana de Futbol. “En aquesta copa Amèrica s’han cansat de xiular bajanades amb el VAR. Contra el Brasil no l’han consultat ni una vegada”, va dir Messi amb to elevat. “N’hi ha per analitzar-ho. I tant de bo la Conmebol faci alguna cosa. Però no faran res. La Conmebol la domina el Brasil”, hi va afegir amb to sorneguer. Des del vestidor argentí es van reclamar amb insistència dos penals sobre Agüero i Otamendi, i es va criticar la permissivitat arbitral davant l’hostilitat brasilera.

Continuarà

Messi no plegarà en la lluita incessant per guanyar un títol gran amb l’Argentina. Només aquelles tres finals seguides el van fer titubejar. Ni el soroll mediàtic de l’entorn de l’albiceleste, dividit en detractors i sector afí. “M’he sentit molt còmode amb aquesta generació de futbolistes. És molt bona. No els matin. M’agradaria ajudar-los sigui com sigui. Acompanyar-los”, va sentenciar. “Ha volgut donar un missatge al vestidor. Explicant que teníem experiència en això però que no deixem de creure”, va explicar Agüero després del duel contra el Brasil. I amb aquesta nova generació que comenta el de Rosario, que ahir va acabar deixant una bona sensació tot i la decepció de l’eliminació, Messi vol continuar-ho intentant. Amb la pròxima copa Amèrica del 2020, que organitza l’Argentina juntament amb Colòmbia, i el mundial de Qatar del 2022 en l’horitzó. Tot anhelant que no hi hagi més capítols de decepcions.

EL PROTAGONISTA

En aquesta copa Amèrica s’han cansat de xiular bajanades amb el VAR. Contra el Brasil no l’han consultat ni un cop
N’hi ha per analitzar-ho. I tant de bo la Conmebol faci alguna cosa. Però no crec que facin res. La Conmebol la domina el Brasil
No matin aquesta generació. Són molt bons. M’he sentit molt còmode i vull ajudar
Leo Messi
capità de la sel. Argentina
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)