Més futbol

Perú torna a una final 44 anys després

Copa Amèrica. El combinat que dirigeix Ricardo Gareca goleja Xile (3-0) i diumenge, davant Brasil, optarà a alçar el tercer ceptre continental

El Perú ha estat amo i senyor de la segona semifinal de la Copa Amèrica 2019. El conjunt peruà ha atropellat Xile, campiona de les dues darreres edicions, amb una gran actuació coral i es planta així a una final 44 anys després de fer-ho per última vegada. La blanquiroja podria alçar el seu tercer títol continental diumenge davant el Brasil.

El duel contra la Xile d’Arturo Vidal no ha tingut massa història. Sobretot, en la primera meitat en què els peruans han asfixiat les opcions dels xilens amb una pressió alta molt efectiva. D’allà ha arribat la diana que ha obert la llauna, obra d’Edison Flores en el minut 20. El gol no ha fet reaccionar La Roja ni ha baixat les pulsacions del Perú, que ha acabat fent el segon. Una sortida en fals del porter Arias l’ha aprofitat la blanquiroja per penjar una pilota a l’àrea que Yoshimar Yotún ha traduït en gol amb un gran xut.

En la segona meitat, obligat pel resultat, Xile ha fet dues passes endavant i Perú s’ha sabut defensar dins l’àrea. Empès, sobretot, pel porter Gallese, que ha estat un mur infranquejable. Fins i tot, ha aturat un penal de Vargas a l’estil Panenka a les acaballes. Guerrero, que ha fet un partit imponent, ha tingut el premi de fer el 3-0 final i de culminar la golejada d’una selecció peruana que torna a una final 44 anys després.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)