Més futbol

Els campions deixen petjada

Futbol català. La primera edició del campus per a esportistes amb diversitat intel·lectual, funcional i sensorial, organitzat per la federació catalana, va posar punt final dissabte superant les expectatives

El Campus Campions va posar punt final dissabte amb una cerimònia de clausura familiar. I “havent superat totes les expectatives possibles, ha estat una passada”, com assegura el seu director, el jugador del Llagostera Lucas Viale. “Del projecte que jo tenia al cap al projecte que ha acabat sent, hi ha una millora abismal”, hi afegeix. Han estat sis dies de dedicació exclusiva amb esportistes amb discapacitats sensorials, funcionals i intel·lectuals. Cada un dels 56 amb les seves particularitats. Com dos germans autistes que va costar molt que s’integressin els primers dies, no s’acostaven als seus companys, i van acabar sentint-se còmodes amb el grup al final de la setmana. “Veus com l’esport, el futbol, els canvia. Els ajuda”, explica Viale. “I les cares de felicitat, de sentir-se esportistes, no es paguen amb diners”, reconeix el jugador del Llagostera i director del projecte.

Més enllà dels entrenaments tècnics i tàctics a les instal·lacions de l’Olímpia de Sabadell, el Campus Campions també ha tingut altres activitats. La visita al Camp Nou, la que més il·lusió ha fet als esportistes. “És important que es diverteixin amb altres coses”, explica Viale. Visionaments de pel·lícules, xerrades. I també ells mateixos explicaven als altres les seves patologies perquè la resta s’hi familiaritzés. “Els organitzadors hem après molt més d’ells que ells de nosaltres”, reconeix Viale, que vol deixar un temps prudencial per confirmar el futur del Campus Campions, que ha organitzat amb la Federació Catalana de Futbol. Els campions han deixat petjada. “Al setembre ho valorarem amb perspectiva. Meditarem cap on anem. La idea és intentar-ho ampliar i que no només hi tinguin accés els esportistes de Sabadell i rodalies. També volem fer coses a Girona, Tarragona o Lleida”, projecta Lucas Viale, que es lamenta que fins ara no s’hagués utilitzat el futbol per vehicular les patologies d’aquests esportistes. “S’havien fet coses d’hoquei o de bàsquet però mai de futbol”, comenta el director del projecte, un prototip de futbolista allunyat del tòpic. “No vull pontificar i crec que els tòpics sovint són injustos. Pot ser que el futbolista visqui, en molts casos, en una bombolla, però a mesura que creixes vas veient que hi ha vida més enllà. I crec que l’esport t’ensenya unes coses, uns valors, que jo he volgut transmetre en aquesta primera edició del Campus Campions”, recull Viale, que, juntament amb la Federació Catalana d Futbol, ha dirigit el projecte.

EL PROTAGONISTA

L’esport t’ensenya uns valors que hem volgut transmetre en aquest campus però hem après més nosaltres que els esportistes
Amb el projecte que vaig pensar i el que ha acabat sent, s’han superat totes les expectatives
Lucas Viale
director del campus campions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)