Internacional

Brasil en té prou amb el nom

Copa Amèrica. La ‘canarinha’ suma la novena copa Amèrica amb un futbol pragmàtic amb gols d’Everton, Gabriel Jesús i Richarlison. Perú hi posa el cor però els seus errors la condemnen

brasil 3 perú 1

BRASIL:Alisson, Alex Sandro, Marquinhos, Thiago Silva, Alves, Casemiro, Arthur, Coutinho (Militao, 79’), Everton, Gabriel Jesús, Firmino (Richarlison, 75’).PERÚ:Gallese, Advíncula, Zambrano, Abram, Trauco, Tapia (Gonzales, 82’), Yotún (Rui Díaz, 78’), Carrillo, Cueva, Edison Flores, Guerrero.GOLS:1-0 Everton (15’); 1-1 Paolo Guerrero (44’) de penal; 2-1 (45’ + 3’) Gabriel Jesús; 3-1 (90’) Richarlison.ÀRBITRE:Roberto Tobar (xilè), va mostrar targeta groga a Gabriel Jesús, Renato Tapia, Thiago Silva, Carlos Zambrano, Advíncula, Richarlison, i expulsar Gabriel Jesús per la segona groga (70’).

Brasil era la gran favorita en la final de la copa Amèrica contra un Perú convidat sorpresa al banquet de la canarinha. Brasil en va tenir prou amb una actitud funcionarial i pragmàtica. Cap novetat en el combinat de Tite, que ha fet del Brasil un equip sense llum però ordenat al darrere i voraç al davant. Brasil va aplicar la màxima del futbol. Les finals no es juguen, es guanyen. I així va ser. Amb gols d’Everton i Gabriel Jesús en va tenir prou tot i l’empat momentani del Perú amb un penal de Paolo Guerrero des dels onze metres.

Perú va començar amb molta animositat el seu partit. Conscient que la golejada de la primera fase no es podia repetir però el balanç històric feia pujada amb un avantatge aclaparador per a l’amfitrió.

El pragmatisme del Brasil es va veure en la seva primera acció ofensiva. Primer xut del de Tite i gol. La incoherència amb el guió del partit era total. Perú havia iniciat el partit de manera lluminosa però no li va ser suficient. El seu gran problema va ser defensiu amb uns laterals com Trauco i Advíncula massa predisposats a l’atac però que van deixar massa espai a les esquenes. Mel per a jugadors com Dani Alves, que veia el forat i li donava una bona assistència a Gabriel Jesús. El davanter del City feia un gran gest tècnic per assistir Everton. El jugador de Gremio feia el seu tercer gol del torneig. Molt celebrat per la parròquia del Maracanà. Brasil agafava confiança i matxucava el Perú per les bandes. La canarinha va tenir problemes de joc interior però va fer del joc exterior l’element diferenciador del torneig. Ahir el ritme, com en d’altres partits, el van marcar Dani Alves i Sandro, des dels laterals de la defensa, i Gabriel Jesús, molt criticat a Anglaterra, va demostrar la seva gran qualitat i una gran associació amb Everton. Ni Arthur ni Coutinho van tenir prou personalitat per moure amb criteri un Brasil massa estàtic per dins però elèctric per les bandes. El partit va fer un gir de guió amb un penal a favor del Perú per una mà de Thiago Silva. El central es va tirar a terra per tallar una pilota i, de manera involuntària, li va tocar a la mà però amb la nova reglamentació era penal. Paolo Guerrero, màxim golejador històric del Perú, no va fallar des dels onze metres. Nou escenari del partit. El Brasil no havia encaixat cap gol en tot el torneig. Però la festa va durar poc. Nou error letal de Perú. Recuperació de Firmino que combinava amb Arthur. El blaugrana va assistir per a Gabriel Jesús, Zambrano va relliscar, i el punta brasiler no va fallar, i va tornar a avançar la canarinha. Gol psicològic i un cop mental per al Perú, que volia però no podia. El Brasil, voraç, va aprofitava les desatencions del seu rival. Sense fer un gran partit, els amfitrions van tornar a ser letals.

Gabriel, heroi i dimoni.

El partit estava encarrilat però Gabriel Jesús es va desconnectar del partit després d’una entrada de Zambrano. El davanter del City va veure la segona groga i va deixar el seu equip en inferioritat numèrica a 20 minuts del final. De nou, una de les perles del futbol brasiler tornava a demostrar que encara li falta molt per ser un jugador de referència. L’expulsió va donar aire als deixebles de Gareca. Edinson Flores va tenir una bona rematada per empatar però no va ser suficient. Un penal surrealista va tancar la final. De nou, un penal de VAR, inexistent i revisat, va servir a Richarlison per fer el tercer i tancar el partit. Un trist final per a una copa amb massa polèmica i amb una gestió del VAR poc precisa i que taca la competició. Tot i això, Brasil marxa feliç amb la novena copa Amèrica.

EL VAR A ESCENA

Brasil tanca el partit amb un penal surrealista que taca, encara més, el torneig
Alisson Becker va encaixar el seu primer gol en el torneig des del punt de penal
El gran partit de Gabriel Jesús es veu esquerdat per una absurda expulsió al 70’
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)