1a divisió

Per Estafeta arriba el gol

1a divisió. L’Osasuna prepara el retorn a primera divisió havent reforçat la columna vertebral de l’equip de l’ascens i havent afinat la punta de llança

Mentre Pamplona celebra la seva festivitat de San Fermín, els braus giren per Estafeta i Mercaderes, i el blanc de les samarretes es tenyeix amb el vi negre dels bars, l’Osasuna arranca. De nou, a primera després de dues temporades intentant recuperar la categoria perduda. I sabent-se triomfadors després d’un any pràcticament immaculat en què van basar gran part del seu èxit en la solidesa com a locals –només van cedir a El Sadar dos empats–, el club rojillo no ha fet gaires canvis en la seva estructura. I, de fet, la direcció esportiva dels navarresos es va afanyar a renovar la columna vertebral de l’ascens. Un dels primers moviments de l’estiu va ser pagar tres milions d’euros al Llevant per aconseguir, a tots els efectes, els serveis de Rubén García, que l’any passat, com a cedit, va anotar vuit gols des de la mitja punta. Potser, un intercanvi ajudat per la incorporació de Carlos Clerc –importantíssim des del perfil esquerre en l’ascens de l’Osasuna– a l’equip granota. El català acabava el contracte. Però Jagoba Arraste, el tècnic, ja té un substitut en aquest lateral: l’equatorià Pervis Estupiñán arriba a Pamplona procedent del Mallorca i sent propietat del Watford.

Arrasate, sempre compromès amb el treball del planter i també a fer gaudir el públic, va advertir que en el curs 2019/20 que comença l’equip s’hauria d’adaptar a la categoria, al ritme i al nou futbol. Però la direcció esportiva, en la línia del que sempre ha volgut el tècnic, ha fitxat gol. Els dos grans noms que han reforçat el conjunt rojillo són els golejadors Marc Cardona i Chimy Ávila. “Els aficionats de l’Osasuna animen com a les grades dels camps argentins”, va reflexionar en la roda de premsa de presentació Ávila. “Corro, xoco, no dono cap pilota per perduda. I això crec que és l’Osasuna i el que crec que puc aportar”, hi va afegir. Per la seva banda, Cardona va voler fer èmfasi en la dosi històrica que du la samarreta del club rojillo. “Dur-la comporta una gran responsabilitat”, va comentar l’exjugador del Barça. A més dels tres reforços, Herrando, Endika, Moncayola, Javi Martínez i Barbero, que tindrà fitxa del primer equip, estaran sota l’ull clínic d’Arrassate en la pretemporada, que comença avui.

El tècnic mai ha donat l’esquena al jovent d’un filial que, fa unes setmanes, va pujar de tercera a segona B. Tres jugadors ja van debutar la temporada passada. I el club empeny a continuar creixent perquè s’ha ampliat el pressupost de la gestió de Tajonar –el planter rojillo– un 26,25%. I mentre el futur va creixent i adaptant-se al primer equip, el gol arriba per Estafeta amb Chimy i Cardona, i la primera divisió torna a Pamplona.

ELS PROTAGONISTES

És un equip històric i vestir la samarreta comporta una responsabilitat molt gran
Marc Cardona
davanter de l’osasuna
L’Osasuna té un camp que anima com les grades argentines. Això m’agrada molt
Chimy Ávila
Davanter de l’OSASUNA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)