Internacional

Ligue 1

Sylvinho vola sol

L’exblaugrana ha començat aquesta setmana l’aventura com a entrenador de l’Olympique de Lió, amb Juninho Pernambucano com el seu gran valedor

“M’agrada el 4-3-3 i jugar a camp contrari. Al meu equip no li faltarà inspiració i ànima”, va dir en la seva presentació

Juninho Pernambucano assegura que quan li van oferir la possibilitat d’encapçalar el nou projecte de l’Olympique de Lió no es va pensar ni un instant qui havia d’ocupar la banqueta del primer equip. Tot i la seva falta d’experiència en el futbol francès, malgrat el desconeixement de l’idioma, obviant el fet que no ha tingut mai el rol de primer entrenador i fins i tot a pesar de no haver-se trobat gaires vegades al llarg de les seves dilatades carreres com a jugadors, va decidir ràpid. “Ha de ser Sylvinho”, va sorprendre Juninho, el futbolista més important de la història del club lionès i des d’aquest estiu el director esportiu, que ha intuït en l’exjugador del Barça una figura transversal. “Ha crescut en la pressió d’un club gegant com el Corinthians, va ser el primer brasiler fitxat per l’Arsenal, ha treballat amb Guardiola en una cultura de futbol molt especial i també ha experimentat tàcticament el futbol italià”, va resumir el dirigent Pernambucano, que ha sumat a l’equació un altre factor decisiu: “Crec en el talent tàctic dels entrenadors, però també valoro molt la seva faceta humana.”

I des del punt de vista afectiu hi ha poques persones en el món del futbol com un Sylvinho sempre proper i atent, que ha començat aquesta setmana la seva primera aventura en solitari en una banqueta amb idees clares i endreçades. “M’agrada el 4-3-3 i jugar a camp contrari”, va exposar en la seva presentació el brasiler, que va enumerar de forma desendreçada les seves prioritats. “El que més valoro és la capacitat tècnica dels futbolistes, després l’organització tàctica i, finalment, la capacitat física. Però per sobre de tot això, hi ha una cosa que tinc clara: a futbol es juga amb inspiració i ànima i a l’Olympique de Lió no li faltarà ni inspiració ni ànima”, va sorprendre Sylvinho, a qui aquesta setmana ja s’ha vist vestit de curt, desafiant amb jocs de control de pilota alguns dels seus deixebles, com ara Martin Terrier o Nabil Fekir, demostrant que conserva intacta la seva qualitat i començant a perfilar el difícil repte de donar nous aires a un equip que aquest estiu ja ha perdut dos dels seus pilars: Ferland Mendy (Real Madrid) i Tanguy Ndombélé (Tottenham). A canvi, Juninho ha fet les seves apostes amb recanvis interessants com els de Youssouf Koné i Thiago Mendes, procedents del flamant Lilla, o l’arribada de l’hàbil Jean Lucas (Flamengo) per intentar dotar Sylvinho d’un grup competitiu i que el brasiler sigui capaç de sostenir una dinàmica clara: potenciar els fitxatges i continuar traient futbolistes interessants del futbol de base, amb Amine Gouiri, Maxence Caqueret, Oumar Solet o Ryan Cherki com a candidats a fer el salt al primer equip d’un Lió que avaluarà les virtuts d’un Sylvinho cuinat a foc lent com a ajudant de Tite al Corinthians i a la selecció brasilera, amb Roberto Mancini a l’Inter de Milà i que ara deixa el descobert tota una vida d’experiències.

118
milions
d’euros ha percebut l’Olympique de Lió per les vendes de Ndombélé i Ferland Mendy, dels quals n’ha reinvertit 39 en tres fitxatges (Thiago Mendes, Youssouf Koné i Jean Lucas)
2
anys
de contracte ha signat Sylvinho amb el conjunt que presideix Jean-Michel Aulas.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)