Internacional

De Ligt, garantia ‘bianconera’

Serie A. El central de l’Ajax va aterrar ahir a Torí, on continuarà la seva meteòrica carrera com a company de viatge de defenses que han marcat una època en la Juve com Chiellini i Bonucci

Matthijs de Ligt (Leiderdorp, Països Baixos, 1999) serà bianconero. Després de setmanes desfullant la margarida, flirtejant amb la possibilitat de seguir els passos de Frenkie de Jong rumb a Barcelona i d’assistir als estira-i-arronsa del seu representant Mino Raiola, el central de l’Ajax, cridat a marcar una època en la seva demarcació quan encara no ha complert els 20 anys, va aterrar ahir a última hora a Torí per completar el traspàs més car que mai hagi pagat el Juventus per un defensa. 75 milions d’euros que seran oficials una vegada el defensa holandès superi avui la revisió mèdica i es vesteixi definitivament amb els seus nous colors.

D’aquesta manera, De Ligt farà cas a la petició de Cristiano Ronaldo, que li va demanar que signés per la Vecchia Signora després de la final de la Nations League i entrarà sota el paraigua d’una institució de centrals llegendaris com Gaetano Scirea, Fabio Cannavaro o Paolo Montero, i en què compartirà vestidor amb el que han estat dos bastions del futbol europeu en els últims anys: Giorgio Chiellini i Leonardo Bonucci. A punt de fer els 35 anys el primer i tocats els 32 el segon, afronten ja les rectes finals de les seves carreres, i així el club torinès ha volgut garantir el futur de la seva rereguarda amb un defensa que l’Ajax va impulsar quan tenia tan sols 17 anys i que la temporada passada es va convertir en el capità més jove que liderava un equip en una semifinal de Champions League, quan el conjunt d’Amsterdam es va quedar a les portes de la final en l’últim sospir contra el Tottenham.

Marxa per la porta gran

Tot i no haver pogut completar la gesta europea de la millor manera, De Ligt deixa l’Ajax, club al qual va arribar amb 12 anys, conquerint un doblet històric, que posava punt final a cinc anys de sequera en l’Eredivisie i a quasi una dècada sense conquerir la copa. “Però la lliga holandesa ja se li havia quedat petita, s’havia convertit en una rutina per a ell, era obvi que necessitava un canvi”, observa Ruud Krol, un dels millors defenses de la història de l’Ajax, triple campió d’Europa durant els anys setanta i per qui la Juve incorpora un present ja molt evident i un futur esplendorós en la figura de De Ligt. “El que més m’agrada és la seva personalitat, quan s’equivoca no dubta. Recordo el dia contra la Juve en la Champions que es va fer un gol en pròpia porteria, i en lloc d’enfonsar-se, minuts després va marcar a l’altra àrea”, destaca Krol sobre un defensa que ho té tot: “Diria que encara pot millorar molt pel que fa a la sortida de la pilota, però és un defensa completíssim, veloç, bo en el joc aeri, dur en les disputes... i la seva personalitat és la típica del futbolista de l’Ajax que no té por de res, capaç de refer-se de qualsevol errada.”

Amb 77 partits de lliga holandesa a les seves cames, en els quals ha marcat vuit gols i ha repartit cinc assistències, De Ligt desembarca a Torí per ser una de les peces importants en un nou cicle, sota la mirada propositiva d’un Maurizio Sarri que va formar part de la maquinària de seducció, argumentant-li la seva idea de joc i fins i tot exposant-li personalment quines serien les seves funcions sobre la gespa.

FRASES

El que més m’agrada de De Ligt és el seu caràcter, un defensa sense por, amb moltíssimes virtuts i que encara pot millorar

DIA AGITAT

El jove defensa passarà avui el reconeixement mèdic i serà oficialitzat
La lliga holandesa se li havia quedat petita ja, jugava amb molta superioritat i li cal un nou repte
Ruud Krol
EXDEFENSA DE L’AJAX
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)