1a divisió

L’Atlético muda la pell

1a divisió. Amb l’arribada de Trippier i de Mario Hermoso i en espera d’algun retoc, el conjunt ‘colchonero’ va pel camí de completar una renovació que posarà a prova la sostenibilitat del projecte

Ha tingut temps per desgranar les seves decisions, per estudiar meticulosament cada pas. Ho intuïa des de feia temps l’Atlético de Madrid, que aquest seria un estiu estructural en la sostenibilitat del seu projecte, un moment delicat i determinant per mantenir una inèrcia que parla de creixement i del lideratge d’un Diego Pablo Simeone que ha acostat una institució històricament victimista als millors, sense complexos ni excuses. Un estiu traumàtic però que el conjunt madrileny ha vist venir de cara, sense el temor de renovar un grup de futbolistes que han capgirat el destí de la institució, però que en cap cas són aliens al pas del temps. D’aquesta manera, com ja va passar amb el seu capità, Gabi, fa dos estius, s’ha mantingut estricte en la política de no executar renovacions de més d’un any en futbolistes per sobre dels 30 anys. Digui el que digui el seu passaport i malgrat les queixes d’alguns dels afectats. “És una política injusta”, va remugar el mateix Gabi. Però el club és conscient que només renovant-se de forma contínua podrà eludir un final d’era traumàtic, i amb les seves decisions ja ensumava que la temporada passada suposaria el final de trajecte per a futbolistes emblemàtics en el cicle Simeone. Començant per Diego Godín, bastió principal d’una de les defenses més fiables del futbol europeu, i continuant amb Filipe Luis i Juanfran, de menys anomenada però innegociables en l’engranatge de l’Atlético de Madrid a l’hora de donar amplitud i profunditat per les bandes.

El que potser no divisava amb tanta certesa la institució era la voracitat del mercat per arrabassar-li peces vigents a base de pagar clàusules, com ha fet el Bayern amb Lucas Hernández, el City amb Rodri o el Barça amb Griezmann. Però també ha respost amb determinació i habilitat per oferir a Simeone una plantilla que, a falta de retocs, ja comença a insinuar-se com un grup compensat i amb alternatives.

Aposta João Félix

Davant la pèrdua del seu futbolista més desequilibrant –Antoine Griezmann–, el club colchonero ha decidit reinvertir la clàusula de rescissió del francès en un noi de tan sols 19 anys, João Félix, que desembarca al Wanda Metropolitano havent marcat 20 gols i havent repartit vuit assistències en els seus primers 50 partits amb el Benfica, uns registres que milloren fins i tot la irrupció de Cristiano Ronaldo i Messi. L’aposta pel portuguès, el fitxatge més car de la història del club, recorda l’aposta que l’Atlético va fer pagant 21 milions d’euros pel Kun Agüero l’any 2004. “Som un club que sempre ha apostat per jugadors joves i els ha fet créixer”, ha justificat Simeone, que ha vist com el club li anava buscant solucions ràpides en el mercat. A la marxa de Rodri Hernández, va respondre invertint la meitat dels 80 milions d’euros percebuts en un jugador de garanties com Marcos Llorente i va ser el més ràpid a reclutar Héctor Herrera, lliure de contracte. I va aprofitar la venda de Lucas Hernández per 80 milions més per assegurar un relleu de Godín (Felipe, del Porto, per 20 milions) i buscar un perfil de central més jove i amb progressió que ha trobat en Mario Hermoso, capaç fins i tot de jugar de lateral .

Laterals llargs

Al lateral, una posició fonamental per al Cholo, tant per defensar com per sorprendre en atac, l’Atlético necessitava cames noves després d’un any en què Juanfran i Filipe ja van mostrar símptomes de fatiga i en què Simeone no va trobar certeses absolutes, amb un Arias que va funcionar a mitges a la dreta i obligat a col·locar Saúl durant alguns partits a l’esquerra. Encara pendent de poder collar un últim lateral esquerre que completi una plantilla amb dos efectius per posició com a mínim, els colchoneros han donat energia nova a les seves ales amb jugadors de bona freqüència ofensiva com Renan Lodi, que ha ofert grans sensacions en la copa sud-americana amb l’Atlético Paranaense i un Kieran Trippier de provada eficiència en la Premier,i que, tot i el marge de millora que se li reclamarà defensivament, completa el canvi de pell de l’Atlético més renovat dels últims anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)