Més futbol

Continua la disputa: la lliga, només en caps de setmana

Futbol. La jutgessa de competició dona la raó a la FEF i obliga a modificar les tres primeres jornades de lliga, ja establertes, si bé Javier Tebas avisa que és un atac a les seves competències

Jornada 1

Athñetic - Barça

dissabte 17 (20.45 h)

Mallorca-Eibar

dissabte 17 (20 h)

Betis - Valladolid

diumenge 18 (20.45 h)

Elx - Fuenlabrada

dissabte 17 (20.30 h)

Jornada 2

Granada - Sevilla

dissabte 24 (20.30 h)

Leganés - Atlético

dissabte 24 (21 h)

Llevant - Vilareal

diumenge 25 (21 h)

Albacete - Girona

dissabte 24 (20.30 h)

Extremadura-Fuenlabrada

ds 24 (20.30 h)

Jornada 3

Sevilla - Celta

dissabte 31 (20.45 h)

Athletic - R. Sociedad

dissabte 31 (20.45 h)

Las Palmas - Racing

diumenge 1 (21 h)

Girona - Màlaga

diumenge 1 (21 h)

No hi haurà futbol de primera ni de segona divisió els dilluns ni els divendres. Almenys fins a nova ordre. La jutgessa única de competició ha donat la raó a la Federació Espanyola de Futbol (FEF), responsable d’establir les jornades, en la seva disputa amb la lliga, encarregada d’instaurar els horaris, i els partits de lliga aquesta temporada només tindran lloc durant els caps de setmana, tal com va confirmar ahir la FEF en un comunicat. D’aquesta manera, es modifiquen els horaris de les tres primeres jornades del campionat, que ja estaven fixats amb partits tant el divendres com el dilluns i que, per exemple, afectaven tant el Barça com el Girona. Els blaugrana, de fet, eren els encarregats d’obrir el campionat de primera divisió el divendres 26 a San Mamés i ara, davant la nova reglamentació, hauran de visitar Bilbao un dia més tard. El Girona, per contra, jugava dilluns contra el Màlaga en la tercera jornada de la segona divisió, un partit que s’ha avançat un dia, al diumenge 1 de setembre (a les 20 hores) com a conseqüència de l’enèsim capítol de tensió entre els dos òrgans de gestió del futbol espanyol, el president de la FEF, Luis Rubiales, i el seu homòleg a la lliga, Javier Tebas, com a caps visibles. Mentre que per al segon era “innegociable” la disputa de jornades en dilluns i divendres de cara a una millor venda del producte, Rubiales sempre en va ser reticent. La jutgessa, finalment, ha establert “certes incompatibilitats entre el calendari aprovat i els horaris i dies sol·licitats per a la disputa dels partits”. Malgrat que ara mateix la situació queda marcada per la decisió de la jutgessa de competició de la FEF, serà la justícia ordinària qui dirimirà definitivament el conflicte, amb una vista pendent la primera setmana d’agost en què el jutge fins i tot podria emetre mesures cautelars mentre avalua en profunditat el tema dels horaris, fet que tornaria a activar el pla inicial de Tebas, per a qui no disputar partits en divendres i dilluns implicaria un conflicte paral·lel amb els operadors que ja ostenten els drets de la lliga.

Tebas no recula

El president de la lliga, que es va encarregar ràpidament de recordar que hi ha una vista judicial prevista pel 7 d’agost que ha de dictar sentència i, a través d’un comunicat, va recordar que el seu organisme “és l’únic competent per fixar els horaris i les dates en la competició”. “Per tant, els horaris ja assenyalats per la lliga per a les primeres jornades de la competició seran aquells en els quals es disputaran els partits”, continuava l’escrit, mentre que Tebas considera que el moviment de la FEF no serveix per a res.

La resolució de la jutgessa deixa momentàniament la lliga exclusivament els caps de setmana, però resta una darrera batalla legal per acabar de dirimir qui guanya la batalla, si Tebas o Rubiales, si la lliga o la federació.

NO ÉS DEFINITIU

La justícia ordinària oferirà una resolució definitiva a principis d’agost

LA RÈPLICA

La competència és de la lliga, per la qual cosa les primeres jornades es jugaran com estava marcat
Comunicat LFP
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)