1a divisió

Falles tot l’any

1a divisió. Semblava un estiu plàcid a València fins que les disputes entre Peter Lim i Mateu Alemany han posat en alerta tots els estaments del club de Mestalla després d’un any històric

No hi ha grisos a Mestalla. O és foc o és cendra, quasi no hi ha lloc per a les brases. Ni tan sols en un estiu que insinuava ser una bassa d’oli, però que s’ha esmicolat en les últimes hores amb una tensió de despatxos que ha trencat l’harmonia després d’una temporada històrica, amb el títol de la copa en l’any del centenari i la classificació per a la Champions League.

Però quan no és una cosa és una altra, i quan no són els resultats els que inflamen la calma valencianista, és la relació interna dels seus estaments, ara amb el propietari del club, Peter Lim, i el director general, Mateu Alemany, responsable d’haver apostat per Marcelino García com a tècnic i d’haver-lo ratificat en dies crítics, enredats en una disputa que amenaça de destruir un projecte que semblava enfocat.

Encara que la pólvora ha fet eclosió ara, el conflicte ve de lluny, coent-se a foc lent rere els èxits del primer equip amb Alemany imposant la seva figura a la del representant de Jorge Mendes, amic i soci de Lim, i que en el passat va tenir una enorme influència en els fitxatges de l’equip valencianista. L’arribada d’una figura sòlida com la d’Alemany, però, capaç de reflotar el València i amb una enorme sintonia amb Marcelino i amb el director esportiu, Pablo Fernández Longoria, ha obert una bretxa en el capítol de fitxatges que fa difícil la viabilitat de tots els interessos, amb aquest darrer front intentant limitar la influència de Mendes i amb Lim fent força pel seu soci. Tant, que ha dut al límit la paciència d’un Mateu Alemany que en les últimes hores ha arribat a veure la porta de sortida del club, fet que faria trontollar fins i tot la continuïtat de Marcelino.

De moment, la presidència ha parat el cop amb converses constants entre València i Singapur, on resideix Lim, que han posat al congelador una situació límit.

L’arribada del president del club, Anil Murthy, procedent de l’Àsia, ha desencadenat hores de reunions. Cinc hores dilluns amb Alemany i una i mitja ahir, en què no s’ha trobat un punt de consens, però en què com a mínim s’ha posat de manifest la voluntat d’entesa. “Estem parlant de moltes coses i això ja crec que és positiu”, va argumentar el director general a la sortida de la trobada, i hi afegia que percep “el suport de l’entrenador i de la plantilla”, que s’entrena amb normalitat a la ciutat esportiva de Paterna, però amb un ull posat en la llotja de Mestalla. De fet, ahir tant Murthy com Alemany i Longoria van passar per la ciutat esportiva valencianista per explicar la situació que s’està vivint institucionalment i amb els futbolistes demanant a Marcelino que no abandoni el càrrec com a conseqüència del que pugui passar en una disputa entre propietaris i executius que empeny el València cap a un incendi que té voluntat d’apagar, però que, coneixent la idiosincràsia de la institució, podria acabar propagant-se amb el projecte esportiu com a gran víctima.

PROTAGONISTA

Estem parlant de moltes coses i farem el millor per al València. Percebo el suport de l’equip
Mateu Alemany
Director general del valència
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)