1a divisió

L’horitzó més gris que blanc

1a divisió. El Real Madrid tanca una pretemporada que no dissol els núvols sobre el Santiago Bernabéu i que afegeix pressió a un Zinedine Zidane que continua tocant tecles

Sempre quedarà allò de “només és pretemporada”, expressió emprada per Karim Benzema per repel·lir l’allau de crítiques que ha sacsejat la calma del Real Madrid en les últimes setmanes. O l’escut de la “falta d’intensitat”, ingredient sempre recurrent en l’ideari de Zinedine Zidane, un símptoma gens excusable, però un mal menor per al marsellès a l’hora de posar sota la catifa les carències d’un equip que ha arribat a una setmana del foc real, de la competició, ple de ferides de fogueig. Amb una derrota en la tanda de penals contra la Roma, el conjunt blanc va tancar una preparació plena d’entrebancs, en què els resultats (tres derrotes, dos empats i dues victòries) no són el pitjor símptoma.

Estan com estaven

El Madrid, que dissabte vinent obre el campionat a Vigo, encara la competició sense haver reconduït les sensacions d’una temporada passada que Zidane va deixar morir sense aparent preocupació, conscient que la seva veritable obra començava amb l’estiu. I de moment, el seu equip desafina. Incapaç de mostrar-se exultant dins l’àrea des que Cristiano Ronaldo va desaparèixer del mapa, el conjunt de Chamartín no ha trobat gir de guió al seu destí. Quan pressiona, ho fa de forma poc homogènia, amb la pilota no acaba de tenir sintonia i al darrere continua sent un equip amb peus de fang, incapaç de reduir espais i sempre entregat al cara o creu de la seva porteria, on Keylor Navas i Thibaut Courtois encara no han desfet l’enigma de qui serà el veritable 1. Conscient de les mancances del seu equip, Zidane, incapaç fins i tot de gestionar en silenci el seu conflicte amb Gareth Bale, a qui ha empès sense èxit fins a la porta de sortida, ha intentat modificar la fisonomia del seu equip clavant el bisturí tàcticament, apostant per un 5-3-2 per intentar potenciar la freqüència ofensiva de Marcelo i de Carvajal i que l’equip no perdi estabilitat defensiva: un sistema, d’altra banda, que penalitza la inacabable nòmina d’extrems del seu equip, amb Hazard obligat a jugar en zones interiors com a acompanyant de Benzema i futbolistes com Brahim Díaz, Vinicius, Rodrygo o el prometedor Take Kubo, perdent espai dins d’aquesta lògica. “Aquest any farem moltes coses, l’equip està millorant”, va proclamar Zizou després d’imposar-se per la mínima al RB Salzburg, gràcies a un gol que ha estat la millor aportació de Hazard en una pretemporada en què el seu físic ha aixecat el rumor de l’entorn blanc.

Quin és el camí?

Diumenge contra la Roma, però, l’entrellat defensiu del Madrid va tornar a quedar en evidència, demostrant que sumar un central més no garanteix solidesa, que hi ha d’haver una sintonia defensiva amb els carrilers i que el bloc ha de tenir molt clar un camí que de moment no s’intueix al fons, amb alguns dels nouvinguts com Luka Jovic encetant amb veu baixa la seva aventura de blanc.

“No jugarem amb un únic sistema, sinó que buscarem diverses coses. Estem preparats per començar la lliga”, va prometre diumenge Zidane, amb veu baixa i un equip que busca respostes a contracorrent.

PROTAGONISTES

La plantilla és la que és i competirem amb ella. Estem preparats per iniciar la lliga
Zinedine Zidane
ENTRENADOR DEL REAL MADRID

LA XIFRA

El partit contra l’Atlético ens el vam prendre com un amistós i ells no. No estem amoïnats
Sergio Ramos
CAPITÀ DEL REAL MADRID
18
gols
ha encaixat el Madrid en 7 partits disputats aquesta temporada (7 contra l’Atlético)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)