Internacional

Els anglesos tanquen el cercle

Supercopa d’Europa. El Liverpool i el Chelsea es troben aquest vespre a Istanbul per posar el colofó a un any en què els clubs de la Premier League han monopolitzat el futbol europeu

Després de deixar petjada a Madrid, on el Liverpool es va proclamar campió de la Champions, i a Bakú, on el Chelsea va seguir la mateixa sort en l’Europa League, serà la nit d’Istanbul, a la vora del Bòsfor, on s’ubica el nou estadi del Besiktas, on Anglaterra viurà l’últim ball d’un any en què els clubs de la Premier League han aconseguit lligar de mans el futbol europeu.

Impassible durant l’estiu, capaç de mantenir sense fissures el seu equip campió d’Europa, el Liverpool de Klopp aspira a un nou títol després d’haver golejat el Norwich en l’estrena de la competició. Al davant, un Chelsea que respira diferent, amb les pulsacions accelerades de qui no veu clar el seu destí després d’un estiu en què no ha pogut fitxar per una sanció de la UEFA, en què la sortida de Maurizio Sarri ha accelerat el retorn de Frank Lampard a la banqueta i en què sobretot la derrota inicial a Old Trafford en la Premier ha fet aflorar alguns dubtes. “Per a nosaltres, com a institució, guanyar aquest títol és molt important. Ho sé perfectament perquè l’he perdut en dues ocasions”, va explicar ahir Lampard, present en les finals perdudes del 2012 i 2013.

Campió el 1998, el conjunt de Londres intentarà treure’s de sobre les males sensacions (més de resultat que de joc) del partit a Old Trafford davant un Liverpool amb la seva estructura habitual, però orfe del seu guardià Alisson, que haurà d’estar fora dels terrenys de joc algunes setmanes per lesió. El seu lloc l’ocuparà el nouvingut Adrián San Miguel.

“La temporada passada Lampard va demostrar que és un gran, gran, gran entrenador. Va transformar el Derby County. No coneixia gaire l’equip abans de la seva arribada i em va impressionar com van competir, per exemple, contra el Manchester United”, va elogiar Jürgen Klopp, amb el to desinhibit de sempre i apel·lant a un partit “d’alta intensitat”, ingredient ineludible per al seu Liverpool i també una de les premisses que Lampard vol atribuir al seu Chelsea.

Frappart farà història

Per primera vegada en la història, la supercopa d’Europa tindrà un equip arbitral femení, amb la francesa Stéphanie Frappart com a àrbitre principal. “És un gran pas en la història i estem encantats de poder viure’l. Un pas més cap a la direcció ideal”, va valorar ahir Lampard.

PROTAGONISTES

Lampard és un gran entrenador, va transformar el Derby County la temporada passada
Jürgen Klopp
ENTRENADOR DEL LIVERPOOL
És un títol fonamental per al club i per a mi, que vaig perdre’l en dues ocasions
Frank Lampard
ENTRENADOR DEL CHELSEA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)