1a divisió

El taló d’Aquil·les del reglament

Expulsions. Les targetes vermelles a Modric i Jorge Molina per entrades sense intencionalitat obren el primer debat del curs

En una temporada de canvis significatius en el reglament –la supressió de la necessitat que la pilota surti de l’àrea a l’hora d’iniciar el joc, la més evident–, una circular del comitè d’àrbitres per recordar als col·legiats que calia sancionar amb targeta vermella directa les entrades a l’altura del tendó d’Aquil·les –també de la tíbia i el bessó– ha revolucionat una primera jornada amb sis expulsions en deu partits. I és que, tot i ser habitual que els àrbitres siguin més estrictes a l’inici del curs, la involuntarietat en l’acció que va comportar l’expulsió de Modric i Jorge Molina –totes dues prèvia consulta al VAR– ha fet esclatar l’enèsim debat en el futbol estatal.

“Mai faria una entrada així intencionadament a un company. Totalment involuntària”, va exclamar a les xarxes socials el croat del Real Madrid després del partit, una opinió que va repetir José Bordalás, tècnic del Getafe, després que el seu jugador Jorge Molina visqués el mateix infortuni diumenge: “No ho entenc, perquè divendres passat un àrbitre professional va venir a fer una xerrada i ens va deixar molt clar que aquesta norma només s’aplicava quan hi havia intencionalitat. No puc entendre ni l’expulsió de Modric ni la de Molina. L’acció no és intencionada”, va proclamar.

El preparador dels blaus ja va anunciar que recorrerien contra la vermella, una apel·lació que no sembla tenir gaire futur davant la claredat d’una norma escrita amb la intenció de protegir el futbolista, però que pel camí podria desprotegir el futbol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)