1a divisió

El punt més fatídic

Premier. Paul Pogba rep una allau de crítiques per no haver deixat executar el penal contra els Wolves a Marcus Rashford. El francès ha fallat quatre execucions des dels 11 metres en l’últim any

Paul Pogba es va autoproclamar fa anys el futbolista “més criticat del món”. “Sembla que tingui menys dret a equivocar-me que la resta”, va remugar aleshores el potent migcampista francès, víctima d’un preu desorbitant (els 100 milions d’euros que va pagar el Manchester United a la Juve) i d’unes expectatives que rarament ha aconseguit satisfer i en una tendència que es manté immune al pas del temps. A vegades perquè no apareix. I quan ho fa, perquè ho fa. Com dilluns a la nit a Wolverhampton, quan després de provocar un penal amb una acció individual fantàstica, va demanar a Marcus Rashford que li deixés assumir la responsabilitat, en una maniobra que ha acabat desencadenant una tempesta a Manchester: Pogba va fallar, el United va deixar escapar dos punts; els opinadors, sempre punyents a la Premier League, han posat el crit al cel i el conjunt mancunian ha hagut de sortir al pas d’insults racistes a les xarxes socials envers el seu migcampista.

Aquesta vegada, a Pogba li va tocar el rebre per intentar ser líder. “Es tracta d’un penal en un club com el Manchester United. Això no és una tómbola, no estem parlant d’un partit de cinc contra cinc”, va exclamar a Sky Sports Gary Neville, apuntant a les estadístiques com a gran argument per restar galons al migcampista francès. I és que dels darrers nou penals que ha executat Pogba vestint la samarreta dels red devils, n’ha fallat quasi la meitat (quatre). Cap futbolista n’ha fallat tants com ell en les dues darreres Premier Leagues, fet que ha incentivat les llegendes del conjunt d’Old Trafford a ser severes. “Rashford és el davanter, ha marcat de penal en el primer partit de lliga. Ha de ser ell qui els executi”, va reclamar després del partit Ryan Giggs, també encès amb l’actitud de Pogba. “No entenc la teoria que provocar un penal et dona dret a executar-lo. I si el provoca Maguire o Lindelöf? També xuten ells?”, va continuar l’actual seleccionador gal·lès, en unes declaracions que, de retruc, esquitxen el seu excompany Ole Gunnar Solskjaer, ara al capdavant de l’equip i que es va justificar dient que tant Pogba com Rashford són els encarregats d’executar des dels 11 metres: “Ho decideixen sobre la gespa.”

“Aquestes coses no passarien sota la direcció d’algú com Sir Alex Ferguson”, va afirmar també l’exdavanter del Chelsea Chris Sutton, ara opinador de la BBC, afegint benzina a la foguera d’un Pogba que semblava que havia aconseguit un ecosistema amable sota la direcció de Solskjaer, que fins i tot va regalar partits per a l’optimisme la temporada passada, però que ara torna al centre de la diana, amb l’interès del Real Madrid al fons de l’escena i el projecte del Manchester United instal·lat en la mateixa inestabilitat emocional que el seu estendard des del punt de penal.

Wolves - M. United falla
Premier League (19/8/2019)
M. United - West Ham gol
Premier League (13/4/19)
M. United - West Ham gol
Premier League (13/4/19
M. United - Southampton falla
Premier League (2/3/19)
Fulham - M. United gol
Premier League (9/2/19)
M. United - Brighton gol
Premier League (29/1/19)
M. United - Everton falla
Premier League (28/10/18)
Young Boys - M. United gol
Champions (19/9/18
Burnley - M. United falla
Premier League (2/9/18)
M. United - Leicester gol
Premier League (10/8/19)
M. United - Fenerbahçe gol
Europa League (20/10/16)
Juve - Atalanta falla
Serie A (25/10/15)
Genoa - Juve gol
Serie A (20/9/15)
França - Uzbekistan gol
Mundial sub’20 (6/7/13)
França - Grècia gol
Amistós (11/6/13
Sèrbia - França gol
Euro sub-19 (3/7/12)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)