1a divisió

L’inici de curs de Joan Jordán enlluerna Sevilla

1a. divisió. El català ha brillat amb llum pròpia en les dues primeres jornades de lliga i ha estat determinant en les dues victòries del seu equip, que l’han empès al lideratge de la competició

Julien Escudé, el defensa francès que va formar part d’un dels millors moments de la història del Sevilla, entre el 2006 i el 2012, sentenciava dilluns, en declaracions als mitjans del club andalús: “Em quedo amb Joan Jordán, representa la identitat que vol recuperar el nou Sevilla.” La frase la podria repetir qualsevol aficionat de l’equip de Nervión: només s’han jugat dues jornades de la lliga 2019/20, però el migcampista de Regencós ja ha demostrat el que és capaç de fer. Les seves actuacions a l’RCDE Stadium, en l’estrena del campionat, i divendres passat, al Nuevo Los Cármenes, han provocat l’ovació general del sevillisme: Monchi l’ha tornat a encertar, els prop de 15 milions d’euros que el Sevilla va pagar a l’Eibar estan molt ben gastats. De fet, algú en l’Espanyol hauria d’explicar per què van deixar escapar un futbolista així per només 1 milió.

En tot cas, qui ha d’estar més content amb la incorporació de Jordán és, sens dubte, Julen Lopetegui. El tècnic guipuscoà, un obsés de la pressió després de la pèrdua de pilota, ha trobat en ell un futbolista total: eficaç quan pressiona, quan distribueix el joc i, fins i tot, quan arriba a l’àrea. El gol que va decidir el Granada-Sevilla, que situa els andalusos en el primer lloc de la lliga, n’és el millor exemple: Jordán va donar velocitat a la transició, va convidar Luuk de Jong a la rematada, el va posar davant del porter i, finalment, va recollir el rebuig de la defensa per enviar la pilota a la xarxa. És aquesta la seva dotzena diana a primera divisió, ja que en les dues temporades que va jugar en l’Eibar en va fer deu, quatre i sis, i en l’Espanyol, el curs 2015/16, en va fer un. Fins ara havia demostrat que és perillós en les accions a pilota aturada, que domina el joc aeri i que té un bon xut de mitja distància. Divendres va demostrar que també sap acompanyar un contraatac i culminar-lo amb èxit.

Talent i sacrifici, agressivitat i precisió, velocitat i capacitat de treball, polivalència a la zona ampla –pot jugar de 6, de 8 i de 10– i una edat, 25 anys acabats de fer, que augura moltes temporades al màxim nivell. Jordán es va formar en una bona escola, la de la ciutat esportiva de Sant Adrià, però a Ipurua va aprendre a jugar enmig del fang. Ara, a Sevilla, li toca demostrar fins on pot arribar.

ENCERT DE MONCHI

Els prop de 15 milions d’euros que el Sevilla va pagar a l’Eibar estan ben gastats

El Sevilla ja el volia fitxar quan era juvenil

El Sevilla ja es va fixar en Joan Jordán quan jugava en el juvenil de l’Espanyol, la temporada 2011/12, després d’una molt bona actuació en la copa de campions, a Lepe. Diego Martínez, l’entrenador del Granada, entrenava aleshores el juvenil sevillista i va quedar impressionat amb el joc del migcampista gironí. Per això el club andalús va voler incorporar Jordán al seu filial, però no hi va haver acord.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)