Internacional

Bèlgica, Alemanya i Holanda no fallen

Classificació Eurocopa 2020. Belgues i holandesos golegen a domicili Escòcia i Estònia, mentre que els alemanys superen Irlanda del Nord a Belfast

El grup C va tornar a proporcionar emocions fortes. La sorprenent Irlanda del Nord va cedir, després de quatre victòries en els quatre primers partits, davant Alemanya, a Belfast, tot i la sensacional actuació del jove porter Peacock-Farrell. El primer gol el va fer, en un inici de segona part abassegador de la mannschaft, el lateral esquerre del Leipzig, Marcel Halstenberg. El segon el va marcar, en el temps afegit, Serge Gnabry. En l’altre partit del grup, Holanda va tornar a ensenyar múscul i va golejar (0-4) Estònia a domicili, amb dos gols de Ryan Babel, un de Memphis Depay i un altre de Georginio Wijnaldum. Alemanys i irlandesos encapçalen el grup, amb 12 punts cadascun, però amb un partit més que la selecció que entrena Ronald Koeman, que ha sumat nou punts. Més emoció, impossible.

A Glasgow, Bèlgica va aconseguir el mateix resultat que els seus veïns holandesos. L’equip del català Robert Martínez va fer una nova demostració d’eficàcia ofensiva i, en poc més de mitja hora, va esquarterar la selecció escocesa amb tres gols, signats per Romelu Lukaku, l’exblaugrana Thomas Vermaelen i Toby Alderweireld. En la segona part, Kevin de Bruyne hi va posar el 0-4 definitiu. Rússia, gràcies a l’encert a darrera hora de Mário Fernandes, va guanyar per la mínima (1-0) el Kazakhstan, i es manté segona del grup I. En l’altre partit d’aquesta lligueta, Xipre va golejar a domicili San Marino (0-4).

Remuntada d’Eslovènia

Pel que fa al grup G, Polònia i Àustria van empatar sense gols a Varsòvia i Eslovènia ho va aprofitar per pujar fins al segon lloc després de superar Israel (3-2) en un emocionant partit. Durant el primer quart d’hora de la segona part, els israelians van remuntar el gol que Benjamin Verbic havia marcat en el minut 43, però els eslovacs van tornar a capgirar el resultat, amb gols de Roman Bezjak i del mateix Verbic, en l’últim minut. En l’altre partit del grup, Macedònia no va tenir problemes per superar el cuer, Letònia (0-2).

Tot i el gol matiner del madridista Luka Modric, des del punt de penal, la selecció croata va ensopegar contra el cuer del grup E, l’Azerbaidjan. El lateral Tamkin Khalilzade va signar l’empat definitiu, en el minut 72, i els croats van sumar només un punt. Hongria, que jugava a Budapest contra Eslovàquia, tenia el lideratge a l’abast, però no ho va aprofitar. Els eslovacs es van imposar, amb gols de Robert Mak i Robert Bozeník, i van enviar els hongaresos al tercer lloc.