1a divisió

Un Madrid ple de fuites

Futbol. La derrota a París accentua els dubtes blancs de la pretemporada i posa de manifest una planificació dubtosa, amb un mig del camp extremadament despoblat contra el PSG

Al final, la convocatòria va ser el símptoma del que havia de passar al vespre a París. Tan sols tres migcampistes, el mateix nombre que de porters, per viatjar a la ciutat de la llum. I un d’ells, James Rodríguez, a qui durant l’estiu havien mantingut al costat de la porta de sortida fins a l’últim instant, en un cas similar al d’un Gareth Bale que, de ser convidat personalment per Zinedine Zidane a abandonar el vaixell, ha passat a ser titular indiscutible. Símptomes evidents d’una planificació deficient que deixa el Real Madrid ple de fang fins als genolls quan només s’ha jugat un mes de competició. Una melodia coneguda i que entona amb la mateixa desídia l’entrenador marsellès, a qui ja pocs creuen quan entona allò de la “falta d’intensitat”. Ni tan sols els seus futbolistes. “Si en una cosa no ens han superat és en agressivitat”, va entonar només concloure el xoc Casemiro, en un missatge diametralment oposat al que posteriorment plasmaria el tècnic blanc.

Sense cap més ventall que el Casemiro-Kroos-James amb què es va plantar al Parc dels Prínceps, orfe de reforços al mig del camp una vegada exhaurida tota possibilitat de fer aterrar Paul Pogba a Chamartín, i amb un latifundi entre línies, el Real Madrid continua evidenciant la falta d’un pla futbolístic de prou garanties per competir en escenaris com ara el de dimecres, en què un PSG deslluït per l’absència de les seves estrelles, però elevat per un pla col·lectiu que els blancs no van tenir, va deixar al descobert una vegada més que, tot i haver tingut mesos de desert per planificar el que havia de ser una nova era, el Madrid no ha calculat bé els seus ingredients. “Tinc molt clar que hem de canviar de cara el curs vinent”, va dir el dia de la seva presentació Zidane. Però, més enllà de reclutar un vell desig com és Eden Hazard, hi ha poques incògnites resoltes als budells del Santiago Bernabéu i molts dubtes a flor de pell.

El físic, en el punt de mira

Quan la pilota no entra, apareix com a símptoma la falta d’intensitat, d’empenta i d’agressivitat. I sota el diagnòstic, la pregunta sobre si el to físic del Real Madrid és l’adient. I com ja va succeir la temporada passada, quan el retorn del preparador físic de la primera etapa amb Zidane, Antonio Pintus, havia de resoldre tots els mals dels blancs, ara els resultats posen en qüestió els mètodes de Grégory Dupont, aterrat aquest estiu amb l’aval d’haver estat el preparador de la França campiona del món, un equip exuberant des del vessant atlètic, però que en els seus primers mesos a Madrid ha hagut de conviure amb l’ombra del dubte per la nòmina inacabable de lesionats que arrossega el conjunt blanc i les dificultats per afilar la silueta d’alguns futbolistes. Especialment la d’Eden Hazard, que, després d’arribar lluny de la seva millor forma després de l’estiu, continua mancat de l’espurna que el sol caracteritzar. A París va ser titular per primera vegada vestit de blanc i només un xut que se li va escapar per poc va posar cert maquillatge a una actuació quasi tan gris com la del seu compatriota Thibaut Courtois, incapaç d’interceptar el xut de Di María en el primer gol i extremadament pressionat després de sortir vencedor de la pugna amb un Keylor Navas que tenia adeptes entre l’afició d’un Real Madrid que torna a afrontar una temporada de manera desenfocada.

DISCURS ERRÀTIC

Zidane continua atribuint a la “falta d’intensitat” les mancances futbolístiques del seu equip

INFERMERIA PLENA

13
lesions
ha tingut el Madrid (Brahim (2), Asensio, Mendy, Jovic, Courtois, Hazard, Rodrygo, James, Isco, Modric i Valverde).

I enmig de les crítiques, Lopetegui

Zidane no vol fer gaires voltes sobre el passat imminent del seu equip. “Només queda mirar endavant i continuar millorant”, va dir dimecres. Però tampoc aixecar la mirada li augura un trajecte plàcid, amb la visita de diumenge al Pizjuán, on els blancs es retrobaran amb una figura recognoscible i emblemàtica del moment que viu, un Julen Lopetegui que el curs passat va acceptar el repte d’encetar un nou projecte a Madrid, fins i tot a costa d’hipotecar la seva aventura mundialista amb Espanya. A la casa blanca, el tècnic basc va ser incapaç de domesticar un vestidor acomodat i tampoc el club va tenir la jerarquia ni la paciència per donar-li suport. Acomiadat després de 6 victòries i 6 derrotes en 18 partits, Lopetegui pot acabar de fer saltar les alarmes del Madrid amb un Sevilla que ha començat la lliga de la millor manera, guanyant els seus quatre partits i tan sols encaixant un gol. Amb el temor d’equivocar-se novament contra el Sevilla, al Madrid li vindrà posteriorment el derbi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)